Výchova sourozenců

kevin-leman_sourozenecke-konstelace
Divili byste se, co všechno ovlivňuje pořadí mezi sourozenci. Jste prostřední dítě, nejmladší, nebo „superprvorozený“? Zjistěte to se zajímavou knihou psychologa Kevina Lemana.

Aktualizovaná a rozšířená verze bestselleru o výchově sourozenců v rodině. Autor s vhledem a humorem nabízí čtenářům fascinující a často úsměvný pohled na to, jak pořadí ve skupině sourozenců ovlivňuje osobnost, manželství a vztahy, výchovný styl, kariéru a děti. Pořadí mezi sourozenci výrazně formuje způsob interakce s ostatními, ať už doma, nebo na pracovišti. Autor naznačuje, jak lze tyto hluboce zakořeněné tendence překonat.
Kromě dalších výrazných změn textu a jeho struktury přináší aktualizovaná verze knihy například výsledky posledních výzkumů, podrobněji se zabývá „superprvorozeným“, tedy jedináčkem, přináší dotazníky a kontrolní otázky pro každou skupinu, uvádí nové kazuistiky, výčty a shrnutí.

 

Sourozenecké konstelace

Autor: Kevin Leman
Přeložila: Pavla Le Roch

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1100-6
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Sourozenecké konstelace vydalo nakladatelství Portál
v edici Rádci pro rodiče.

 

Ukázka z knihy

Prvorození
Je načase podívat se zblízka na prvorozené – oficiálně definované jako nejstarší děti v rodině. Nezapomínejte však na proměnné, o nichž pojednává druhá a třetí kapitola. Osobnost prvorozeného se může rozvinout také u nejstaršího dítěte daného pohlaví, když je mezi vámi a starším sourozencem věkový odstup pěti (či více) let nebo dojde-li k výměně rolí a převzetí privilegií a odpovědnosti prvorozeného.
Jste-li prvorozené dítě (nebo jedináček), pak jste velmi jiný člověk, než kdybyste se narodili později. Pokud jste se narodili později, uvědomte si, že mnoho věcí by bylo jiných – a vy také – kdybyste se narodili jako první. (str. 77)

Přečtěte si další ukázky.

 

Kevin Leman

Kevin Leman je americký psycholog a publicista, autor mnoha úspěšných populárně naučných knih. Je otcem pěti dětí a má dvě vnoučata. Žije se svou rodinou v Tusconu v Arizoně. Přečtěte si náš článek věnovaný dvěma autorovým knihám, které nabízejí pětidenní plán pro výchovu vašeho dítěte. Přečíst si můžete také ukázky z těchto knih, Do pátku bude vaše dítě jiné
a Do pátku bude vaše dospívající dítě jiné. Zaujmout by vás mohla i Lemanova knížka Na matce záleží.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSourozenecké konstelace

Leman, Kevin

Portál, 2016

Napsat komentář