Vyhrajte šesté pokračování série z oddělení Q

Jussi Adler-Olsen_Nesmírný
Policisté z kodaňského policejního oddělení Q prozatím vyřešili a protřídili všechny odložené případy, které jim přistály na stole. Nyní je čeká další a je to jeden z těch záhadnějších, kdy se vyšetřovatelé budou muset postavit zkušenému protivníkovi.

Sedmnáct let stará nehoda se znovu připomíná

Oddělení Q je znovu v pohotovosti.

Šéfa oddělení Q Carla Mørcka vyruší z obvyklého ranního šlofíku v práci telefon. Neznámý kolega, policista z ostrova Bornholm, ho požádá o pomoc, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla.

Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sám sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty.

V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek z oddělení Q na lopatky.

 

Nesmírný

Autor: Jussi Adler-Olsen

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Kristina Václavů
Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7491-511-6

Přečtěte si více o knize Nesmírný, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na náš článek a ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Dvacet minut po rozhovoru s bornholmským policistou se ve dveřích kanceláře zjevila Rose a s neskrývaným odporem kolem sebe rozháněla oblaka cigaretového kouře.
„Carle, nemluvil jste právě s policejním asistentem Habersaatem?“
Pokrčil rameny. S tímhle rozhovorem si opravdu hlavu nelámal. Zajímalo ho jen to, co o něm napsal Ronny.
„Tak se podívejte.“ Hodila mu na stůl list papíru.
„Tohle mi poslal před dvěma minutami. Neměl byste mu zavolat?“
Na stránce byly vytištěné dvě věty, které osazenstvu oddělení Q po zbytek odpoledne na náladě zrovna nepřidaly.
Oddělení Q byla moje poslední naděje. Už nemůžu dál. Ch. Habersaat (str. 17)

 

O autorovi

Jussi-Adler-OlsenJussi Adler-Olsen (nar. 1950) vystudoval politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel. Svou literární kariéru zahájil bestsellerem Alfabethuset (Abecední dům, 1997), následovaly romány Og hun takkede guderne (A děkovala bohům, 2003) a Washingtonský dekret (2006; Host 2014). Poté se začal věnovat tématům spojeným s jeho rodným Dánskem. Doposud napsal šest dílů kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q: Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi, Složka 64, Marco a Nesmírný, který se po vydání v Německu dostal na první místo v žebříčku bestselleru týdeníku Der Spiegel. První dva díly této série byly zfilmovány a promítaly se i v českých kinech. Charakteristickým znakem autorova stylu a jistě i jednou z příčin obrovského mezinárodního úspěchu jeho knih je osobitý smysl pro humor, nadhled a ironie.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Nesmírný

Speciální oddělení Q má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy, proto se v nejnovějším díle znovu pouští do vyšetřování sedmnáct let starého případu tragické dopravní nehody, kdy bylo tělo mladé ženy vymrštěno a nalezeno v koruně stromu. Všichni jsou pod velkým tlakem a navíc stojí před těžkým protivníkem, který nemíní dopustit, aby se mu kdokoli postavil do cesty, a brání se všemi možnými prostředky. Podaří se ho přesto dopadnout a objasnit, co se před sedmnácti lety stalo? Carl, Rose, Asad i nová posila Gordon pro to udělají vše, co bude v jejich silách, a budou držet při sobě, i když při pátrání narazí na tajemství, které by jejich tým mohlo zcela zničit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nesmírný vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nesmírný
probíhá od 11. do 24. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi knihy Nesmírný

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmírný

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2015

Napsat komentář