Chystáte se teprve na dovolenou?

Letní čtení - ilustrační foto
Léto je v plném proudu. Někteří z nás možná právě vyrážejí k moři, pod stan nebo na chatu. Ani na dovolené však mnozí neodkládají knihu. Pro takové přinášíme tipy na literaturu, která by v žádném případě neměla chybět v prázdninovém zavazadle.

První z tipů cílí na cestovatele. Pokud se letos nebo v budoucnu chystáte do jihovýchodní Francie, neměly by vám v batohu chybět Toulky po Provence – Průvodce, který vás bude bavit! od nakladatelství Fragment. Čtenáře provede autorka Jaroslava Dvořáková. Zavede je na známá i méně proslulá místa regionu. Informuje o místní historii i tradicích, ale také rozličných zajímavostech a kultuře. Jak kniha vypadá, prozradí ukázka.

Toulky po Provence – Průvodce, který vás bude bavit!

Autorka: Jaroslava Dvořáková

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 128
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Toulky po Provence – Průvodce, který vás bude bavit!

S tímto netradičním průvodcem se dostanete Provence pod kůži. Dozvíte se informace, které v běžných průvodcích nenajdete. Zajímavosti z oblasti historie, kultury, sportu nebo života slavných osobností.

––––––––––––––––––––––––

Na dlouhodobé pobyty si toho balíme hodně. Pokud by ke všem těm věcem měla přibýt i kniha, zpravidla by mělo jít o nějakou tenčí. Přesně takovou je i sbírka básní Návrší od Víta Slívy. Jedná se o již jedenáctý svazek sledující tvorbu tohoto poety pocházejícího ze Slezska. Básně se navíc hodí i jako čtení do letadla nebo k ukrácení času mezi aktivitami, na které se během dovolené chystáte. Knihu vydalo nakladatelství Host a také z ní nabízí ukázku.

Návrší

Autor: Vít Slíva

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 108
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Návrší

Slívova jedenáctá. Vít Slíva je už v povědomí současné české poezie zapsán dostatečně jasně a čitelně. Jako básník holanovské inklinace, věcí, jež míjejí, jako autor vysokých nároků, v mnohém i jako slavitel svého rodného Slezska.

––––––––––––––––––––––––

Nebaví vás jen tak ležet a slunit se na pláži? Panují venku úmorná vedra, nebo naopak prší? V takovýchto situacích se dokonale nabízejí Křížovky na letní dovolenou, jež vydává nakladatelství Fragment. 256 stran křížovek klasických, osmisměrek i kriskrosů se hodí také do vlaku, autobusu, trajektu či jiného cestovního prostředku. Zarytí luštitelé se tím pádem nemusejí o nedostatek zábavy obávat. Rovněž mohou nahlédnout do ukázky.

Křížovky na letní dovolenou

 

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Křížovky na letní dovolenou

Chystáte se na cesty nebo na zaslouženou dovolenou? Zpříjemněte si volné chvíle luštěním! Švédské křížovky, osmisměrky, kriskrosy a číselné křížovky vám budou dobrým společníkem na pláži, na chalupě, ale i v pohodlí domova.

––––––––––––––––––––––––

Také děti si během prázdnin rády počtou. Obzvlášť pokud venku nastane nevlídné počasí či tráví delší dobu cestováním. Zabavit a zároveň i vzdělávat vaše ratolesti dokáže kniha Barevný svět/Our colourful world. Na její tvorbě se podíleli Zuzana Pospíšilová a ilustrátor Michal Sušina. Jedná se o příběhy hrdinky Alenky Bílé, která pozoruje barevný svět okolo. Každá kapitola se objevuje dvakrát – v češtině a angličtině. Knihu vydává nakladatelství Grada, dostupná je i ukázka.

Barevný svět/Our colourful world

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 72
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Barevný svět/Our colourful world

V téhle knížce najdeš krátké zábavné texty, které si můžeš nejdříve přečíst v angličtině a pak si na vedlejší straně ověřit porozumění pomocí českého překladu. Díky ní se hravě naučíš nová slovíčka na téma barvy.

––––––––––––––––––––––––

Zajímavý tip máme i pro milovníky písniček u táboráků nebo v hospůdkách. Vždy se najde vhodná příležitost pro vytažení kytary a rozeznění strun. Ideálním společníkem se pak může stát i publikace Zpěvník – Písničky nejen do hospody. Kniha, kterou vydalo nakladatelství Fragment, obsahuje jak texty, tak akordy. Na jejích stránkách jsou k nalezení písničky lidové i takové, které stačily proniknout do povědomí většiny společnosti. Připravena je i ukázka.

Zpěvník – Písničky nejen do hospody

 

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Přečtěte si více o knize Zpěvník – Písničky nejen do hospody

Zpěvník s akordy ke známým lidovým a zlidovělým písničkám, mnohdy i s odvážnějšími a „lechtivými“ texty, které budou vždy zárukou dobré nálady!


Plánujete dovolenou, nebo už ji máte za sebou? Kam se chystáte? Berete si s sebou nějakou knihu? Nezapomeňte nám napsat do komentářů.

Tyto a také další  knihy můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeToulky po Provence – Průvodce, který vás bude bavit!

Dvořáková, Jaroslava

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeNávrší

Slíva, Vít

Host, 2014

zobrazit info o knizeKřížovky na letní dovolenou

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeZpěvník – Písničky nejen do hospody

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeBarevný svět / Our colourful world

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

Napsat komentář