Bezlepkové kváskové pečení

zobrazit info o knize
Nakladatelství CPress
Vydáno   11/2018
ISBN 978-80-264-2214-3
Vydání 1.
Počet stran 88
Vazba vázaná
Formát 172×232
Doporučená cena 249 Kč

O knize

Pečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, a navíc ještě musíte, anebo chcete vypustit ze své stravy lepek, pak tato kniha je právě pro vás! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba bez lepku bude složité? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Sama má celiakii, čerpá tedy z vlastních zkušeností a navíc moc dobře ví, co vás trápí. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů, semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám – tentokrát budete péct pouze bezlepkově. Paní autorka vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty bezlepkového kváskového pečiva!

Doporučení:
Share