Vyhrajte román o lásce a zklamání

Čtvrtky v parku
O tom, že hrdinkou románu o lásce a sexu nemusí být vždy jen mladá a svěží dívka, vás přesvědčí románová prvotina Hilary Boydové. Poté, co Jeanie opustí manžel, bojí se znovu zamilovat. Změní názor, když potká Raye?

Hořké zklamání vyléčí jen láska

Co byste dělaly, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic opustil manželskou postel?
Když se to stane Jeanie Lawsonové, nerozumí tomu a od svého muže George požaduje vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Udělala snad ona něco špatně? George však zarputile mlčí.
Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeanie stává čtvrtek, kdy chodí se svou vnučkou do parku. Tam se seznámí s Rayem, milým, pohledným a zábavným mužem, který je v mnoha ohledech pravým opakem George. Najde v sobě Jeanie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory?

 

Čtvrtky v parku

Autor: Hilary Boydová

Vydává: nakladatelství Host
Překlad: Radka Knotková
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7294-976-2

Přečtěte si více o knize Čtvrtky v parku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si přečíst ukázku a náš článek o této knize.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Jejich manželství se přizpůsobilo nové situaci, ale samozřejmě ne hned: šlo spíš o pozvolné, bolestné slábnutí emocí. Svůj vztek na manželovo mlčení – které bylo mnohem trýznivější než událost sama – Jeanie ovládla a zdůvodnila si jej jako nevyhnutelnou oběť manželství. Její dětství bylo obětí plné. Otcova oblíbená modlitba před jídlem byla: „Ježíš zemřel, abychom my mohli žít. Na to nezapomínej a buď vděčná. Amen.“ Vášnivě zbožný kněz Dickenson postavil svůj život na tvrdé a neradostné povinnosti a totéž očekával od své rodiny. Na faře vládlo ticho v očekávání jeho nesmlouvavě vynucované vůle.
Krátce nato jí George koupil obchodní prostory, snad z jakéhosi pošetilého nutkání jí vše vynahradit, a ona se nadšeně a energicky vrhla do podnikání. A slavila úspěch. Pomegranate, obchod se zdravou výživou, stál uprostřed Highgate Hill a Jeanie v něm prodávala nejenom obvyklé vitaminy, bylinné léky a sušené zboží, ale také bio zeleninu, sýry, čerstvé džusy a ovocné koktejly, chutný celozrnný chléb a lahůdky. Postupem času si vybudovala okruh pravidelných zákazníků, z nichž někteří k ní jezdili ze značné vzdálenosti, a její lahůdkové sendviče lákaly v létě ty, kdo mířili do parku Hampstead Heath na piknik. (str. 15)

 

O autorce

Hilary Boydová (nar. 1949) pracovala jako zdravotní sestra a později jako manželská poradkyně. Ve třiceti letech vystudovala anglickou literaturu na Londýnské univerzitě, začala psát texty o zdraví a přispívat do deníku Daily Express. Je vdaná za filmového režiséra Dona Boyda, má tři dcery a žije v Londýně. Vydala šest populárně–naučných knih, v nichž se zabývá tématy jako deprese, nevlastní rodičovství či těhotenství. Čtvrtky v parku (2011) jsou jejím prvním románem. Později vydala další dva romány: Spletité životy, 2012 a Když ses vrátil do mého života, 2013.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Čtvrtky v parku

Jak se vám může život obrátit naruby, když manžel odejde ze dne na den po dvaadvaceti společných letech, si můžete přečíst v románu Hilary Boydové. Právě to se totiž stalo hlavní hrdince, jejíž jediným potěšením jsou teď čtvrtky společně strávené s vnučkou. Ani sama netuší, že na ni čeká ještě jedna příležitost, jak nalézt tu pravou lásku. Využije ji?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou právě knihu Čtvrtky v parku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čtvrtky v parku
probíhá od 26. dubna do 9. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Čtvrtky v parku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtky v parku

Boydová, Hilary

Host, 2014

Vyhrajte román o lásce a zklamání - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Zuzina26 napsal:

    Dobrý den,
    v soutěži o knihu Čtvrtky v parku jsem tipovala
    1233.Nedošlo k omylu při vyhodnocení soutěžě?
    Děkuji.

Napsat komentář