Román Čtvrtky v parku vychází již zítra!

PerexCtvrtkyVParku
Knižní bestseller Čtvrtky v parku udělal z autorky Hilary Boydové mistryni „babičkovské literatury“. Dokazuje v něm totiž, že láska a dobrý sex nejsou jen výsadou mladých a krásných.


O psaní beletrie se pokoušela dvacet let. Čtyři její rukopisy byly odmítnuty, řada dalších nedokončených textů skončila v šuplíku a teprve potom se Hilary Boydové podařilo zaujmout nakladatele. Rok po publikování románu Čtvrtky v parku se ale nic nedělo, kniha zapadla. Pak přišlo nové vydání a e-kniha se vyšplhala na první místo žebříčku bestsellerů Amazon Kindle, kde v prodejnosti předčila i E L James.

To spustilo vlnu zájmu o šedesátnici píšící o lásce svých vrstevníků. Od roku 2011, kdy kniha v Británii vyšla, se prodalo více než 170 tisíc výtisků a neuvěřitelného půl milionu e-knih. Práva na román byla prodána už do osmnácti zemí, Čtvrtky v parku vyšly například v Německu, Francii či Švédsku. Podle knihy vzniká film – scénáře, režie i jedné z rolí se ujal britský herec Charles Dance. A Hilary Boydová už stihla vydat další dva romány.

Co byste dělaly, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic opustil manželskou postel? Když se to stane Jeanie Lawsonové, nerozumí tomu a od svého muže George požaduje vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Udělala snad ona něco špatně? George však zarputile mlčí.

Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeanie stává čtvrtek, kdy chodí se svou vnučkou do parku. Tam se seznámí s Rayem, milým, pohledným a zábavným mužem, který je v mnoha ohledech pravým opakem George. Najde v sobě Jeanie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory?

 

Čtvrtky v parku

Autorka: Hilary Boydová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
ISBN:978-80-7294-976-2
Doporučená cena: 299 Kč

Kniha Čtvrtky v parku vychází 15. dubna 2014 v nakladatelství Host.

Přečtěte si ukázku z knihy!

 

Hřejivý příběh o milostném vztahu v pokročilejším věku.

- The Daily Telegraph

 

O autorce

Hilary Boydová (* 1949) pracovala jako zdravotní sestra a později jako manželská poradkyně. Ve třiceti letech vystudovala anglickou literaturu na Londýnské univerzitě, začala psát texty o zdraví a přispívat do deníku Daily Express. Je vdaná za filmového režiséra Dona Boyda, má tři dcery a žije v Londýně. Vydala šest populárně-naučných knih, v nichž se zabývá tématy jako deprese, nevlastní rodičovství či těhotenství. Čtvrtky v parku (2011) jsou jejím prvním románem. Anglické verze se dosud prodalo více než 170 tisíc výtisků a jen v Británii přes 500 tisíc e-knih. Práva byla prodána do osmnácti zemí. Boydová vydala další dva romány: Tangled Lives (Spletité životy, 2012) a When You Walked Back into My Life (Když ses vrátil do mého života, 2013).

Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtky v parku

Boydová, Hilary

Host, 2014

Napsat komentář