Zahrajte si o výlet do historie

Pribehy-z-ceskych-dejin-perex
Baví vaše děti historie? Nebo jste vy sami učitelem dějepisu a rádi byste ozvláštnili hodiny poutavou obrázkovou knihou? V tom případě vám můžeme knihu Příběhy z českých dějin jen doporučit.

Poutavý přehled české historie

Kniha Příběhy z českých dějin je určena pro všechny školáky i učitele. Obsahuje přehled dějin českých zemí, který zachycuje dlouhé období od Sámovy říše až po vznik České republiky a přináší ucelený pohled na historii. Nezahltíme vás spoustou dat, ale uvedeme děje do souvislostí a okořeníme je zajímavými informacemi. Překrásné ilustrace vyvolají atmosféru dávných dob a srozumitelný jazyk jistě přitáhne k vědě zvané historie nejednoho malého nadšence.

 

Příběhy z českých dějin

Vydalo: nakladatelství SUN
Počet stran: 128
Vazba: polstrovaná LUX
Vydáno: 8/2013
ISBN: 978-80-7371-644-8

 

Přečtěte si více o knize Příběhy z českých dějin, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Matyáš se snažil v Čechách prosadit co nejrychleji pouze katolickou církev. To se Čechům nelíbilo, a tak se opět vyhazovalo z oken. Tentokrát šlo o přívržence katolické církve Bořitu a Slavatu a čeští protestanti je vyhodili z okna na Pražském hradě. Těm dvěma se nic nestalo a začali prohlašovat, že je zachránila Panna Maria. Takové vysvětlení se katolíkům zamlouvalo. Povstání Čechů pokračovalo.
Češi na královský trůn dosadili zetě anglického krále Friedricha Falckého. Ten u nás krátkou dobu vládl, ale Habsburkové nechtěli přijít o českou královskou korunu. Proto zahájili proti Praze vojenské tažení. Tak v roce 1618 začala třicetiletá válka.
O dva roky později, 8. listopadu 1620, došlo k bitvě na Bílé hoře. Císařské vojsko táhlo na Prahu a odbojní Češi s pomocí najatých vojáků, žoldnéřů, Prahu bránili. Žoldácké vojsko se ale o obranu ani moc nesnažilo, a tak císařští vojáci celkem snadno a rychle zvítězili.

 

Vyhrajte knihu Příběhy z českých dějin

Historie naší země od dávných dob, kdy se na našem území rozkládala Sámova říše, přes bitvu na Bílé hoře až do doby, kdy vznikla Česká republika, na vás čeká v knize Příběhy z českých dějin. Veškeré dějepisné údaje jsou navíc doplněny výstižnými obrázky, takže historie se snadno stane zábavou.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Příběhy z českých dějin vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Příběhy z českých dějin
probíhá od 14. března do 27. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 Příběhy z českých dějin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy z českých dějin

SUN, 2013

Zahrajte si o výlet do historie - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. kistka napsal:

    Dobrý den, dnes mi došla výhra Příběhy z českých dějin. Je to moc krásná knížka, došla velmi brzy, už se na ni těším. Moc děkuji.

Napsat komentář