Připravte si říkadla pro Milukáše a čerta!

lada_mikulasska_nadilka

Již dnes se ve městech a na vesnicích objeví Mikulášové, andělé a čerti. Byly tento rok vaše děti hodné? Připravte se na návštěvu Mikuláše a inspirujte se známými českými říkadly, které jistě rád uslyší!

Všechny knihy v dnešním Mikulášském speciálu vydalo nakladatelství Fragment, které se zaměřuje zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce. Produkce se pyšní díly Václava Čtvrtka, Josefa Lady, Zdeňka Svěráka nebo Pavla Kantorka.

Krásná česká říkadla

Nahlédněte s námi do knihy s klasickými českými říkadly, která oslovila již několik generací. Připomeňte si je, předčítejte dětem a učte se je s nimi! Jakmile večer na dveře zazvoní Mikuláš s čertem, vaše dítě se s takovými říkadly v paměti nemusí bát, že by si ho čert vzal do pekla!

Autor: Josef Lada

Počet stran: 10
Formát: 190×275
Vazba: leporelo
Věk: 2+

Přečtěte si více o knize Krásná česká říkadla

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Krásné české písničky

Ve videu jste si mohli všimnout také písniček Josefa Lady, které vás určitě v tomto chladném období naladí na hřejivé vzpomínky z dětství. Neméně potěší i malé děti pěknými ilustracemi!

Autor: Josef Lada

Počet stran: 10
Formát: 190×275
Vazba: leporelo
Věk: 2+

Přečtěte si více o knize Krásné české písničky a ukázku z ní

Zazpívejte si společně s námi nejznámější lidové písničky! 

Nejmilejší česká říkadla

Ze současných autorů říkadel by v dnešním Mikulášském speciálu neměla chybět talentovaná ilustrátorka a grafička Ladislava Pechová. Její kniha, která obsahuje různá česká říkadla se spojením s jejími ilustracemi tvoří moc pěknou publikaci, kterou stojí za to minimálně prolistovat!

Autor: Ladislava Pechová

Počet stran: 48
Formát: 163×230
Vazba: vázaná
Věk: 5+

Přečtěte si více o knize Nejmilejší česká říkadla

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Zopakujte si se svými dětmi nejznámější česká lidová říkadla, jakými jsou Přiletěla vrána, sedla do trní, Vařila myšička kašičku nebo Šel zajíček brázdou a další. Znalost říkadel, se Vašim dětem hodí také ve školce a při výuce v první třídách základní školy.

Dědovy říkanky – Abeceda

Nejveselejší básničky děti učí vždycky dědové. Alespoň u nás to tak bylo a je. Pokud nemáte žádného dědečka poruce, pak se vám určitě bude hodit kniha Dědovy říkanky – Abeceda, ve které najdete spoustu veselých říkadel.

Autor: Michal Kraus
Ilustrace: Josef Quis
Počet stran: 56
Formát: 216×276
Vazba: vázaná
Věk: 5+

Přečtěte si více o knize Dědovy říkanky – Abeceda a podívejte se na ukázku

Veselé básničky domů, do školky i do školy jsou určeny zvídavým dětem od tří let. Jednoduché a hravé verše si předškoláci a školáci snadno zapamatují a naučí se jednotlivá písmena a číslice, nová slova a názvy věcí, zvířat nebo povolání. Celkem 53 básniček obohatí slovní zásobu a může přispět k základům výuky čtení, psaní a počítání nejmenších školáků.

Dědovy říkanky – Zvířátka

A ještě jednou pojďme za veršujícím dědou! Veselé básničky o zvířátkách z knihy Dědovy říkanky – Zvířátka se budou dnes večer jistě také hodit!

Autor: Michal Kraus
Ilustrace: Josef Quis
Počet stran: 56
Formát: 216×276
Vazba: vázaná
Věk: 5+

Přečtěte si více o knize Dědovy říkanky – Zvířátka a ukázku z ní

Veselé básničky na doma, do školy i školky. Hravé verše o zvířátkách, které děti potkávají na dvorku, v přírodě a v Zoo. Každá básnička je zároveň i hádankou, ve které děti hádají jméno zvířátka v názvu.


 Jaké říkadla umí vaše děti a které si z dětství pamatujete vy? Nemusejí se vaše děti dnes čerta bát? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

 

Nejen tyto, ale i další knihy si můžete také vydražit v našich aukcích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrásná česká říkadla

Lada, Josef

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKrásné české písničky

Lada, Josef

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNejmilejší česká říkadla

Fragment, 2011

zobrazit info o knizeDědovy říkanky – Abeceda

Kraus, Michal

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDědovy říkanky – Zvířátka

Kraus, Michal

Fragment, 2013

Napsat komentář