Jak se točil oscarový snímek Kolja

PribehFilmuKolja
Kdo by neznal příběh ruského chlapce Kolji, kterého souhra náhod svede dohromady se starým mládencem Františkem. V naší nové soutěži můžete vyhrát publikaci Příběh filmu Kolja, jež vám odhalí, za jakých podmínek tento výjimečný snímek vznikl.

Zákulisí snímku, který se zapsal do historie české kinematografie

Film Jana Svěráka podle scénáře jeho otce Zdeňka Svěráka šel v roce svého uvedení do kin (1996) proti proudu už svým tématem. Pět let po odchodu sovětských vojsk mnozí hleděli s nedůvěrou na to, že by hlavním hrdinou filmu měl být ruský chlapeček.

Ovšem oba zmínění tvůrci nakonec vytvořili dílo, které dovedlo reflektovat nejnovější české dějiny, zároveň však bylo stravitelné i pro zahraničního diváka. A to do té míry, že Kolja získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Kniha odhaluje díky rozhovorům s jeho tvůrci i protagonisty mnoho faktorů, které hrály roli při přípravě filmu, obrazová část představuje spoustu rekvizit a jiných artefaktů.

 

Příběh filmu Kolja

Autor: Darek Šmíd

Vydalo nakladatelství Mladá fronta

Počet stran: 144
Formát: 210 x 240 mm
Vazba: pevná bez přebalu
ISBN:978-80-204-2782-3
Vydáno:  září 2013

Přečtěte si více o knize Příběh filmu Kolja

 

Darek Šmíd

Autor knihy Příběh filmu Kojla Darek Šmíd se živí překládáním komiksů a psaním článků do časopisu Premiere. Kromě výše zmíněné publikace napsal také novelu Superpérák.

 

Vyhrajte publikaci Příběh filmu Kolja

Patří snímek Kolja mezi vaše oblíbené? Rádi byste se dozvěděli nějaké informace ze zákulisí tohoto celosvětově úspěšného filmu? Přečtěte si knihu Dareka Šmída Příběh filmu Kolja!

 

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, v níž pět z vás vyhraje knihu Příběh filmu Kolja.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o knihu Příběh filmu Kolja
běží od 16. 
do 29. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 knih Příběh filmu Kolja

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh filmu Kolja

Šmíd, Darek

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář