Když touha dokáže přežít sedm let

Sedm let hrichu
Stala se svědkem vzrušujícího tajemství, které mělo zůstat skryto. Celá léta ve svém podvědomí živila touhu k muži, jenž nikdy neměl být její…

Historický erotický román Sedm let hříchu vydalo roku 2013 nakladatelství Pavel Dobrovský. Jeho tvůrkyní je autorka několika bestsellerů Sylvia Day, jejíž knihy již byly přeloženy do čtyřiceti jazyků a ve dvaceti zemích se objevily na prvním místě žebříčku prodejnosti.

Lady Jessica Sheffieldová rozhodně ví, co se od ní očekává. Vdá se nikoli z lásky, ale z vůle svého tyranského otce, který nikdy nejde pro ránu daleko. Jejím budoucím manželem je Benedict Reginald Sinclair, vysoký a pohledný muž s dobrým postavením na společenském žebříčku. V předvečer své svatby se Jess stane svědkem něčeho, co v ní zanechá stopy na mnoho příštích let. Když venčí svého neposlušného psíčka, dostane se až k altánu, kde si právě nádherný černovlasý mladík Alistair Caulfield užívá s o mnoho let starší vdanou ženou. Jessin šok je o to větší, když z jejich dialogu zjistí, že Alistair se prodává za peníze. I když by ji to mělo šokovat, to, co Jessica cítí, se daleko více blíží vzrušení.

O sedm let později je Jess donucena držet smutek. Její manžel, s nímž si dokázala vybudovat velmi láskyplný vztah, po pár měsících těžké nemoci zemřel. Jessica se rozhodne opustit vše, co tvoří její domov, a vydat se na dalekou Jamaiku, kde jí nebožtík odkázal plantáže. Jaké je její překvapení, když zjistí, že na lodi, na níž se plaví, jí bude po několik týdnů společnost kromě služky a party námořníků dělat právě Alistair, od osudné chvíle u altánu o tolik let starší a o tak moc svůdnější. Jess zjišťuje, že k uhrančivému černovlasému mladíkovi s postavou antické sochy ji táhne něco, co je silnější než ona.

Mezitím se na pevnině odehrává úplně jiné drama. Jessina sestra Hester musí snášet rány od svého manžela, který se pod tlakem alkoholu stává učiněným démonem. Jedním z mála lidí, kteří si jejího trápení všímají, je Jessin švagr a Alistairův kamarád Michael Sinclair, jenž je do Hester již po dlouhá léta tajně zamilovaný. Celá situace se komplikuje ve chvíli, kdy Hester zjistí, že je těhotná. Tyranský manžel už nepředstavuje nebezpečí jen pro ni, ale i pro její nenarozené dítě.

Román Sedm let hříchu se liší od jiných erotických románů, jež v současné době zaplavují pulty knihkupectví, tím, že je zasazen do doby 18. až 19. století. Tato odlišnost je dozajista ku prospěchu, jelikož dává celému příběhu něco, co ostatní erotické romány nemají, tedy společenské konvence a intriky tak typické pro období, v němž se děj odehrává. Díky tomu si knihu užijí například i čtenářky titulů od známých autorek Catherine Coulterové a Rexanne Becnel, jež jsou svými historickými erotickými romány celosvětově proslavené a jejichž knihám se titul Sedm let hříchu v lecčem podobá.

Příběh tvoří dvě dějové linie, z nichž každá je vyprávěna střídavě z pohledu jejich dvou hlavních aktérů. V první z nich hrají prim Jess a Alistair, v druhé zase Hester a Michael. Zatímco romanticky laděnému čtenáři se bude nejspíše více zamlouvat milostné soupeření mezi Jessicou a Alistairem na korábu uprostřed širého oceánu, drama milujícímu čtenáři bude více vyhovovat příběh Hester naplněný smutkem, melancholií, domácím násilím a beznadějí. Dle mého názoru autorka daleko lépe zvládla Hesteřin příběh, jenž je velmi záživný a napínavý. Jessičin příběh je sice čtivý, ale zároveň je plný klišé, které každý čtenář, jenž se někdy setkal s erotickým románem, již dávno zná.

Knihu Sedm let hříchu mohu doporučit všem čtenářům, kteří milují historické erotické romány a rádi se položí do nenáročného odpočinkového čtení, nevyžadujícího větší soustředění.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedm let hříchu

Day, Sylvia

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

Napsat komentář