Miloslav Stingl píše dětem!

ukradeny_totem_jota_perex
Miloslav Stingl je známý jako cestovatel, který ze svých cest nabízí široké veřejnosti záznamy v podobě nádhených knih plných poutavého vyprávění. Tentokrát napsal i zajímavou knihu pro děti. Zkusíte ji vyhrát v naší soutěži?

Ukradený totemto jsou napínavá vyprávění pro všechny holky a kluky, kteří milují dobrodružství a nejraději by se místo školy vydali na nebezpečnou výpravu třeba na tuleně nebo dokonce na medvěda.

 

Pět nezapomenutelných příběhů od jednoho z nejvýznamnějších českých cestovatelů a čestného náčelníka indiánského kmene Kikapú zavede malé čtenáře do nejrůznějších koutů světa, kde spolu s dětskými hrdiny prožijí mnohá podivuhodná dobrodružství.

 

Ukradený totem

Vydalo: nakladatelství Jota

Autor: Miloslav Stingl

Počet stran: 152
Formát: 160 × 230 mm
Vazba: pevná
Vyšlo: 12.6.2013

Přečtěte si více o knize Ukradený totem


Prolistujte si ukázku!

Těšte si i na recenzi, kterou pro vás chystáme!

 

S malým „detektivem“ haidského kmene indiánů se čtenáři vydají za záchranou ukradeného totemu, naučí se vzývat mocné duchy, přelstít šamana nebo postavit eskymácké iglú na ledové kře. Ocitnou se v zuřivé bouři, budou hledat zlatou tepnu australské pouště, zúčastní se napínavé soutěže rybářů na jednom z havajských ostrovů a pro kůži divoké pumy se vypraví až do voňavých lesů Jižní Ameriky.

Čeká na ně i spousta dalších napínavých dobrodružství, na jejichž pozadí odhalí krásu a jedinečnost naší planety. A vždycky se znovu a znovu přesvědčí, že ať už tady nebo tam, bez odvahy a přátelství nikdy nic nezmůže malý ani velký.

Příběhy provázejí krásné ilustrace akademického malíře Josefa Kremláčka.

 

O autorovi:

Miloslav Stingl (* 19. prosince 1930 v Bílině) je významný český cestovatel, etnograf a spisovatel. Mnohokrát se osobně setkal s řadou domorodých kultur (zejména indiánskými a tichomořskými etniky) a tyto své zážitky zpracoval v četných knihách. Na cestách strávil dvacet let, navštívil kolem sto padesáti zemí a američtí indiáni kmene Kikapú ho zvolili svým čestným náčelníkem. Stingl patří k nejpřekládanějším českým autorům, jeho knihy vyšly v mnoha jazycích v celkovém nákladu, jenž přesáhl několik milionů.
(Info o autorovi: nakladatelství Jota. Foto autora: archiv redakce)

 

Zahrajte si!

Líbí se vám poutavá vyprávění Miloslava Stingla? Máte doma nějakou z jeho knih a chtěli byste i vašim dětem dopřát knihu, která je provede po zajímavých místech na kterých zažijí spoustu dobrodružství?

Pak právě pro vás je určený titul Ukradený totem! V naší soutěži, kterou jsme připravili ve spolupráci s nakladatelstvím Jota, můžou hned tři z vás tuto nádhernou knihu vyhrát!

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy Ukradený totem
běží od 22. července do 4. srpna 2013.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Miloslava Stingla!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUkradený totem

Stingl, Miloslav

Jota, 2013

Napsat komentář