Čtvrtý případ inspektorky Malin Forsové je tu! Čtěte a vyhrajte!

jarni_mrtvi_host1
Pro všechny milovníky severských detektivek je tady Mons Kallentoft, který přichází s další knihou. V naší soutěži si můžete o titul Jarní mrtví i zahrát!

Mons Kallentoft přivedl na svět inspektorku Malin Forsovou – svobodnou matku, která má co dělat, aby se svou utajovanou intuicí a schopností slyšet mrtvé obstála ve světě dedukce a hmatatelných důkazů. Podaří se jí snad tentokrát vyhrát nad touhou hledat útěchu v alkoholovém opojení?

 

Jarní mrtví

Vydalo nakladatelství Host

Autor: Mons Kallentoft

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-704-1

Přečtěte si více o knize Jarní mrtví

Prolistujte si ukázku!

Přečtěte si recenzi na předchozí knihu Podzimní vražda

 

Co přináší Jarní mrtví?

Slunečné květnové ráno. Obyvatelé Linköpingu si vychutnávají první jarní paprsky na zahrádkách restaurací. Vlaštovky krouží na obloze a barevné tulipány dokreslují poklidnou atmosféru. Matka s dvěma holčičkami jde k bankomatu. Vtom vše pohltí prázdnota, tlaková vlna idylu smete a nechá za sebou jen změť křiku a bolesti. Bomba rozmetala nejen budovu banky, ale i všechny jistoty.

Výsledkem jsou dvě mrtvé holčičky a těžce zraněná matka. Kdo je viníkem? Teroristé? Nebo jde o vyřizování účtů mezi motorkářskými gangy? Anebo měla být terčem právě tato rodina?

V době výbuchu stojí Malin Forsová před rakví své matky a snaží se něco cítit. Bojuje se svou touhou znovu hledat útěchu v alkoholu. Její dcera chce odejít na vzdálenou elitní školu, a když se z Tenerife vrací Malinin otec, vyplouvá na povrch tajemství, které před ní rodiče dlouhá léta skrývali.

 

Ohlasy z médií

Mons Kallentoft je fantastický. Poměry na policejní stanici, výbušný vztah s dospívající dcerou, touha po lásce, to vše se střídá s líčením profesionálního boje proti zlu. Čtenářský svátek pro všechny, kteří mají rádi vzrušení.

Inger Lundqvistová, Norra Väterbotten

Mons Kallentoft vytvořil ve svých knihách vlastní malý detektivní svět někde mezi realitou a nadpřirozenem a vypráví o něm velmi poetickým jazykem.

Gunilla Weddingová, Norra Skåne

 

O autorovi:

Mons Kallentoft pracoval v reklamě a novinách, debutoval románem Pesetas. Za tuto knihu získal prestižní Katapultpriset za nejlepší švédský debut roku 2000. Poté napsal další dvě oceňované beletristické práce. Jeho čtvrtou knihou byl detektivní román Zimní oběť (2007, česky Host 2011) s hlavní hrdinkou kriminální inspektorkou Malin Forsovou. V této sérii ve Švédsku dále vyšly knihy Letní smrt (2008, česky Host 2011), Podzimní vražda (2009, česky Host 2012), Jarní mrtví (2010) a Páté roční období (2011). Příběhy s inspektorkou Forsovou překročily jen ve Švédsku hranici tří set tisíc prodaných výtisků a dosud vyšly v devatenácti zemích.
(Info a foto o autorovi: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte!

Čtete rádi severské krimi a zamilovali jste si Malin Forsovou? Nebo obdivujete styl Monse Kallentofta? Pak byste si neměli nechat ujít novinku Jarní mrtví!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž, ve které dva z vás mají možnost vyhrát tento titul!

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy Monse Kallentofta
běží od 18. do 31. července 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Jarní mrtví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJarní mrtví

Mons Kallentoft

Host, 2013

Napsat komentář