(Video)reportáž: Autogramiáda nové knihy Zuzany Beranové Všechny vůně Afriky

Zuzana Beranová čte ukázku ze své knihy Všechny vůně Afriky
O čem je nová kniha Zuzany Beranové? A jak se žije bílé ženě v Africe? Na tyto otázky a mnoho dalších odpovídala Zuzana Beranová při příležitosti své autogramiády knihy Všechny vůně Afriky.

Už jedenáct let žije Zuzana Beranová v Africe. Působila tam na českých ambasádách v Nigérii, Keni a Zimbabwe a nyní pracuje v delegaci Evropské unie v Namibii, kde také i se svou rodinou žije. Navštívila mnoho zemí tohoto pro nás Evropany pořád trochu tajemného a neznámého kontinentu a své zážitky a dojmy přetavila do románu Všechny vůně Afriky. Vypráví v něm příběh Češky Terezy, která přijíždí do Keni pracovat na ambasádě (zde si nelze nepovšimnout určitých autobiografických prvků). V Keni ji čeká nejedno dobrodružství, ale i láska. (Recenzi knihy vám přineseme již brzy.) Román Všechny vůně Afriky právě vydalo nakladatelství Jota a u příležitosti této události se dne 25. června v brněnském knihkupectví Knihy Dobrovský uskutečnila první ze tří autogramiád, na kterých autorka svou knihu představila zájemcům.

Těch se sice v Brně nesešlo příliš mnoho, ale za to se dozvěděli nemálo zajímavého nejen o knize samotné, ale i o Africe a autorčiných dojmech a zážitcích. Druhá část autogramiády byla totiž věnována především dotazům z publika. Přítomní se tak mohli dozvědět mnohé o nám cizí a často nepochopitelné mentalitě Afričanů, o tom, proč a jak po Africe cestovat, a co dle autorčina názoru rozhodně stojí za to vidět.

Otázky z publika

Zaznělo i několik otázek týkajících se nebezpečí, která na evropského turistu mohou v Africe číhat, včetně bezpečnostního desatera, kterým by se měl řídit, nechce-li být okraden nebo dokonce přepaden.

A protože neodmyslitelnou součástí každé autogramiády je udílení autogramů, došlo i na ně.

Udílení autogramů

Šlo o moc pěkně strávené odpoledne, které narušoval snad jen hluk z kavárny, která je součástí knihkupectví a bezprostředně sousedí s prostorem, kde se autogramiáda konala. Věřím, že velmi zajímavý a dobrodružný román vycházející ze skutečných událostí si své čtenáře najde a paní Zuzana Beranová bude ve svém psaní pokračovat.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechny vůně Afriky

Beranová, Zuzana

Jota, 2013

(Video)reportáž: Autogramiáda nové knihy Zuzany Beranové Všechny vůně Afriky - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

    Dobrý den, jak už bylo zmíněno v předchozích komentářích, výhry rozesílají sama nakladatelství. Co se týče konkrétně soutěže o knihu Čekám až mě vyslechnete, měla by Vaše výhra být už na cestě k Vám.

  2. Simdan napsal:

    Dobrý den,vyhrála jsem 8.4.2015 knihu Čekám až mě vyslechnete a stále mi nedorazila výhra?prosím,kdy mohu očekávat.Děkuji

  3. Marcela Brunová napsal:

    pro paní Zuzanu Beranovou:

    Vaše knihy mě naprosto nadchly, poprvé jsem Vás uviděla ve vysílání ČT Dobré ráno a Vaše vyprávění mě poznamenalo natolik, že jsem si koupila knihy a už jsem byla „Vaše“. Přeji Vám mnoho radosti na Vaší cestě životem, oči dokořán a nos, aby zachytil všechny Vaše prožitky, které předáváte dál. Již se těším na Posledního nosorožce. Mějte se pěkně a opatrujte se!!!!

  4. Zdeněk Marschall napsal:

    Dobrý večer paní Zuzana Beranová moc Vás prosim o autogram a foto kam mám napsat,děkůji prosim odepište

Napsat komentář