Dechberoucí napínavé příběhy neohrožených hrdinů

vojaci
Chcete zažít trochu napětí a vychutnat si atmosféru prosáklou strachem?

V nakladatelství Metafora právě vycházejí dva romány,
které potěší příznivce napínavých akcí…

 

Róninova milenka  je dalším příběhem šógunova vyšetřovatele Sana Ičiró. Strachovat se můžete spolu s ním, jak to všechno dopadne, protože tentokrát ho čeká velice těžký úkol. A nebojte se, vyšetřování se samozřejmě zúčastní i Sanova statečná žena Reiko.

Jednoho večera vtrhne do opevněného sídla šógunova mistra obřadů čtyřicet sedm mstitelů. Starý muž, hrůzou se krčící v koutě, proti nim nemá šanci. Samurajský meč mu utne hlavu.

Vražda, jaká nemá obdoby, rozdělí celé město na dva tábory. Jsou tito róninové, samurajové bez pána, bezectní zločinci, nebo naopak hrdinové krvavě mstící staré křivdy?

Tím, kdo má do věci vnést jasno, je nejvyšší vyšetřovatel Sano Ičiró. Na povrch ale vyplouvají ohavná tajemství. Proč si výpovědi obviněných tak protiřečí? A kdo se pokusil zavraždit předsedu soudu? Na Sanovi pak zůstává, aby podle šógunova rozkazu našel cestu bludištěm zmatků a intrik, zatímco jeho vlastní život i osud jeho rodiny visí na vlásku.

 

Róninova milenka

Vydalo nakladatelství Metafora

Autorka: Laura Joh Rowlandová

Počet stran: 376
Formát: 129 x 206 mm
Vazba: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-7359-363-6
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Róninova milenka

 

Již vyšlo:

Bundori, Cesta zrady, Tetovaná konkubína, Samurajova žena, Černý lotos, Tajný deník paní Vistárie, Palác Dračího krále, Navoněný rukáv, Dotek smrti, Rudá chryzantéma Šinjú, Sněhová císařovna, Ohnivé kimono, Pavilon z oblaků

 

————————————————————————————-

 

Krycí jméno Tesseract: Nepřítel je volným pokračováním předešlého autorova napínavého thrilleru s přízviskem Lovec. I tentokrát se zabiják Tesseract vydá na nebezpečnou a dech beroucí cestu, na které ho čeká brutalita, smrt a zrada. Vydejte se s ním, a i když není správné fandit nájemnému vrahovi, jistě budete geniálnímu padouchovi držet pěsti, aby svůj boj vyhrál.

Zabiják s krycím jménem Tesseract se pod tlakem okolností rozhodl dát se zapsat na výplatní listinu někdejšího nepřítele. Pro začátek dostane od CIA za úkol odstřelit jiného nájemného vraha, který má zlikvidovat vlivného ruského obchodníka se zbraněmi.

A tím se celý kolotoč roztočí. Dva nejbohatší světoví překupníci zbraní se náhle pouštějí navzájem do války. Přesně podle scénáře CIA, která jimi hýbe jako loutkami. Jenže jakou roli v tom hraje Tesseract? To ani on sám neví jistě. Jako obvykle jsou ale ve hře brutalita, smrt a zrada.

 

Krycí jméno Tesseract: Nepřítel

Vydalo nakladatelství Metafora

Autor: Tom Wood

Počet stran: 432
Formát: 129 x 206 mm
Vazba: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-7359-361-2
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Krycí jméno Tesseract: Nepřítel

 

Videoupoutávka na předešlou autorovu knihu:

——————————————————————————————

Nakladatelství Metafora vzniklo v roce 2001. Orientuje se spíše na překladovou literaturu. Vydává knížky z různých oblastí, především beletrii, detektivky, knížky pro radost a pohlazení na duši, esoteriku, knížky o koních, nápady a rady na ruční práce,…
Občas ale sáhne i po českém autorovi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrycí jméno Tesseract: Nepřítel

Wood, Tom

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeRóninova milenka

Rowlandová, Laura, Joh

Metafora, 2013

Napsat komentář