Stanislav Komárek a jeho Západ v mlze

SONY DSC
Nová publikace z pera profesora filozofie a dějin přírodních věd je sbírkou autorových sloupků z let 2009–2012, doplněná několika delšími eseji.

Nakladatelství Academia vydává v edici Komárek titul Západ v mlze, který se zabývá především krizovou situací v Evropě: krize, chápaná většinou jako finanční či ekonomická, je ve skutečnosti krizí celkovou – autor se nikdy nenadál, že se dočká v ještě ne stařeckém věku takovéhoto soumraku euroamerické civilizace.

Krize nepovede samozřejmě k „zániku“ Evropy, podobně jako krize a rozpad římského impéria nevedly k zániku Itálie či jejímu vylidnění – náš kontinent z ní ale vyjde jiný, než jak jsme bývali zvyklí. Jak dramatický tento přerod bude, závisí ostatně ve velké míře na nás.

 

Západ v mlze

Vydalo nakladatelství Academia

Autor: Stanislav Komárek

Edice: Komárek
Počet stran: 272
Formát: 135 × 190 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-200-2192-2
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Západ v mlze

 

Kniha Západ v mlze obsahuje i autorovy články o vědě, živé přírodě a knihách tak, jak se v řečených letech urodily.

 

O autorovi

Prof. RNDr. Stanislav Komárek, Dr. se narodil 6. srpna 1958 v Jindřichově Hradci. Vystudoval biologii na Přírodovědecké fakultě Karlovy univerzity, krátce působil v Parazitologickém ústavu ČSAV v Českých Budějovicích, ale roku 1983 emigroval do Rakouska a pracoval ve vídeňském Naturhistorickém muzeu či Zoologickém ústavu Vídeňské univerzity. Od roku 1990 přednáší na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Získal titul profesora filozofie a dějin přírodních věd.

info o autorovi – nakladatelství Academia
foto autora: archiv redakce KlubuKnihomolů.cz

————————————————————————————————————–

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.

Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZápad v mlze

Komárek, Stanislav

Academia, 2013

Napsat komentář