Změna je život

nový život
Na okolí působí spokojeně a zdá se, že její život je perfektní. Ale uvnitř touží po změně. A tak se jednoho dne rozhodne, že skočí do neznáma.

Hlavní hrdinka tohoto příběhu zažívá jeden průšvih za druhým. Svým způsobem za to nemůže. Hodně tomu ale napomáhá její velká zvědavost. Dost často je ale tím hybatelem jen a pouze náhoda.

Julie se rozhodne se svým nanicovatým životem konečně něco udělat. Bude jí totiž brzy třicet, je bez chlapa a svou práci v bance považuje za nejhorší chybu svého života. Pro změnu se ale rozhodne díky muži, který se přestěhuje do jejich bytu. Už jeho záhadné jméno – Ricardo Patatras – evokuje v Julii pocit dobrodružství. A tak plna nadějí začne od základu měnit své návyky. A nedělá to samozřejmě jenom pro sebe. Jako správně ulítlá ženská to dělá pro chlapa. A tak začne běhat, i když nemá sport moc ráda, zničí si záměrně svůj počítač, aby Ricardo, který náhodou pracuje v IT, mohl přijít a strávit s ní nějaký čas. Za velmi krátkou chvíli pozná, že Ric je až příliš dokonalý, aby mohl vůbec existovat, a že má také tajemství, které ale nakonec není tak hrozné, jak si ho Julie ve své fantazii vysnila.

Kniha Zítra začnu nový život vyšla na podzim roku 2012 v nakladatelství Domino. Napsal ji francouzský spisovatel Gilles Legardinier.

Autor ve svých patnácti letech začal pracovat jako pyrotechnik na britských a amerických divadelních scénách. Poté se přeorientoval na produkci a vlastní tvorbu. Nejdříve točil publicistické pořady a dokumenty, pak začal psát scénáře. Nakonec se dostal až k románům. Jeho thrillery dostaly již řadu literárních cen. Proto bylo velkým překvapením, když se autor rozhodl napsat humoristický román, jehož hlavní hrdinkou je dívka ve stylu Bridget Jonesové.

Čtenáři, kteří ale odložili předsudky a rozhodli se knihu nakonec přečíst, rozhodně nebyli zklamaní. Ba právě naopak! Kniha není jen vtipná, ale pod její skořápkou se skrývá i moudrost. Posuďte sami.

Když se Julie rozhodne odejít z práce a začít pracovat na ne moc perspektivním místě, všichni její kamarádi si začnou ťukat na čelo. Neví, proč by se Julie spíše nemohla snažit postupovat na kariérním žebříčku v bance než dělat v obyčejném pekařství. Její okolí ale nakonec pozná, že dívka začíná být šťastnější a spokojenější. A to je pro ně to nejdůležitější.

Celým příběhem nás provází řada průšvihů a trapasů, které k Julii patří asi tak jako trní k růži. Občas z nich dokáže slušně vybruslit, ale většinou potřebuje pomoc. A od toho má své kamarády. Jsou tu pro ni a platí to i naopak.

Julie je citlivá dívka, která se rozhodla, že už nechce svým životem jen proplouvat, ale chce ho začít žít naplno. A myslím si, že je to chvályhodné rozhodnutí, které může s klidným srdcem mnoho lidí následovat.

Příběh plyne, jako by nám někdo vyprávěl historku při šálku čaje. Nikde jsem neobjevila místo, které by mělo být vypuštěno. U všech situací jsem se náramně bavila a v mnohém se i našla.

Užijte si báječné chvilky s knihou, která je sice románem s klasickým happyendem, ale obsahuje i velkou dávku optimismu, moudrosti a životních pravd, které vám možná pomohou udělat ten správný krok vpřed.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZítra začnu nový život!

Legardinier, Giles

Domino, 2012

Napsat komentář