Sbírka netradičních básniček vás pobaví

Pes_nam_spadla_web
Nakladatelství Mladá fronta vydává sbírku 80 veselých básniček, které byly vybrány z pěti již publikovaných knížek českého spisovatele, scénáristy a básníka Miloše Kratochvíla.

Miloš Kratochvíl: Pes nám spadla – Bláznivé básičky

Reprezentativní výbor celkem 80 hravých básniček a říkanek jednoho z nejčtenějších českých autorů dětské literatury vychází v době, kdy básnické tvorbě obecně na českém trhu příliš pšenka nekvete, nicméně poptávka po kvalitní poezii pro děti se neustále zvyšuje. Kratochvíl se svými básničkami, které se vyznačují absurdním humorem a novátorským hraním se slovy, řadí mezi takové české klasiky, jako je Emanuel Frynta, Pavel Šrut či Jiří Žáček. Verše vybrané z pěti již vydaných sbírek (Deset malých Bohoušků, Hodina smíchu, Létací koště, Potkal Kočkodán Kočkonora, Zapište si za uši) jsou rozděleny do tematických celků nazvaných Zvířecí, Školní, Ze života, A něco navíc…

Pes nám spadla  

Podtitul: Bláznivé básničky

Autor: Kratochvíl, Miloš

Vazba: vázaná bez přebalu

Formát: 190 x 220 mm

Počet stran: 96

Cena: 269 Kč

Ilustrace:Eva Sýkorová-Pekárková

ISBN: 978-80-204-2690-1

Knihu Pes nám spadla vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Miloš Kratochvíl (*6. 1. 1948 v Praze) je spisovatel, scenárista a básník. Po studiích na průmyslové škole se živil psaním textů písniček, poté pracoval v redakcích sportovních deníků a týdeníků, od r. 1980 je scénáristou a spisovatelem z povolání. Od 17 let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než 60 televizních scénářů pro děti i dospělé. Publikoval v řadě českých nakladatelství díla pro dospělé i pro děti.

Velké oblibě se u dětí těšily jeho básničky vydávané v časopisech Mateřídouška a Sluníčko. Stejnou poetikou a humorem vynikaly i jeho televizní pohádky, například A co ten ruksak, králi?, Omyl děda Vševěda, Čerte, tady straší!, Taneček přes dvě pekla a další. Je také autorem několika televizních večerníčků (Čaroděj z nafukovacího stromu) či pohádek pro pořad Kouzelná školka.

Jeho humorná série pro děti Pachatelé dobrých skutků, kterou vydává Mladá fronta, si okamžitě získala oblibu široké čtenářské veřejnosti, nejen dětí, ale i jejich rodičů, pedagogů, knihovnic. Další významnou knihou pro děti, kterou vydal v našem nakladatelství, je pohádkový příběh Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech. Je ženatý, žije a tvoří v Černošicích poblíž Prahy.

Pozvánka

Mladá fronta a.s. a Městská knihovna v Praze si Vás dovolují pozvat na křest knihy Miloše Kratochvíla  Pes nám spadla. Akce proběhne v úterý 4. prosince 2012 v 10 hodin.

Místo konání: Městská knihovna v Praze – malý sál, Mariánské náměstí 1, Praha 1

Slovem provede Lukáš Hejlík.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePes nám spadla

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář