Málomluvný stařík

bohumil
Proč jsou mezilidské vztahy tak složité? Na to se snaží přijít málomluvný stařík, jehož život se právě otřásá v základech… Nenechte si ujít nový příběh Veroniky Hurdové, který vyšel pod názvem Bohumil. Nyní si ho navíc můžete poslechnout v audio podobě.

Jak složité je žít jednoduše?
Jedné listopadové noci udělá Bohumil správnou věc, kterou by podle něj udělal každý. Policie na to má bohužel jiný názor. Když se pak incidentu chopí média, začne se dosud pečlivě uspořádaný život málomluvného staříka otřásat v základech. Tou dobou se v Praze schyluje k primátorským volbám a dva úhlavní sokové se naparují jako kohouti na smetišti, jenže náš urputný bojovník má úplně jiné starosti. Jak je možné, že mu před okny – přímo v přírodní rezervaci – rostou dvě nové bytovky? A čím to, že je stavební úřad bez okolků povolil, zatímco jeho malinký a vlastnoručně postavený domeček odmítá zkolaudovat už léta? Když se ale Bohumilovi do života připlete Marie, mladá maminka dvou zvídavých klučinů, musejí jít tyhle otázky stranou. Dámě v nesnázích je přece třeba pomoct za všech okolností. Navíc se blíží Vánoce a s nimi na povrch vyplouvají stíny minulosti, jež bychom radši drželi v sobě a dál se tvářili, že k nám nepatří…

Všichni toužíme po jednoduchosti, cesty k ní však bývají složité. Nový román autorky Božidary a úspěšné dvojdílné ságy o neohrožené Agnes proto osloví všechny generace!

Bohumil (audiokniha)

Autorka: Veronika Hurdová
Interpret: Miroslav Hanuš

Délka: 14 hodin 2 minuty
Vazba: CD
EAN: 8594169486178
Doporučená cena: 444 Kč

Audioknihu Bohumil vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorce

Veronika Hájek Hurdová, rodačka z Pardubic, vytvořila už patnáct knih pro děti i pro dospělé: např. Moje milá smrti (2017), Ptáče jménem Ptáče (2018), Agnes a Zakázaná hora (2020), Agnes a ostrov Stínů (2021) a Božidara (2022). Dny tráví se svými třemi dětmi, které učí doma a hodně s nimi cestuje, noci zase psaním blogu (už ale ne pod názvem Krkavčí matka), jenž byl nominován na Křišťálovou lupu v kategorii One (wo)man show. Má ráda beachvolejbal, hraje na klavír a ukulele a dobrovolničí na farmách v Evropě. Nyní žije se svým mužem Petrem v Praze. Jakýkoli konec chápe jako dobrý, protože i kdyby prý zítra umřela, nemusí litovat.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Miroslav Hanuš vyměnil studium na VŠE za kariéru kulisáka a jevištního mistra v Divadle na Vinohradech. Na DAMU ho přijali na druhý pokus a po absolutoriu (1987) nastoupil do souboru kladenského Divadla Jaroslava Průchy. Odtud pak s režisérkou Hanou Burešovou přešel do smíchovského Divadla Labyrint (dnešní Švandovo) a pak do Divadla v Dlouhé, kde nadále hostuje, přestože je od sezony 2019/20 na volné noze. Do povědomí televizních diváků se zapsal zejména rolí záludného majora Korejse v Případech 1. oddělení, ale objevil se i v seriálech České století, Svět pod hlavou, Ulice, Vzteklina, Stíny v mlze, Podezření či nově v sitcomu Iveta. Specifickými menšími rolemi přizdobil např. atmosféru filmů Modelář, Šarlatán či Vyšehrad: Fylm. Vedle herectví se věnuje také režii (Jeptišky, Šakalí léta, Pan Kaplan má třídu rád ad.). Je tváří projektu Fokus na podporu péče o duševní zdraví.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohumil (audiokniha)

Hurdová, Veronika

OneHotBook, 2023

Napsat komentář