Zachráněné Vánoce

holka_ktera_zachranila_vanoce
Dnes vám přinášíme tip na vánoční příběh z pera spisovatele Matta Haiga. Podaří se hlavní hrdince Amélii Darreckové z Londýna zachránit Vánoce? Nebo děti ztratí víru ve vánoční kouzla a Štědrý den už nikdy nebude takový, jaký vždy býval?

Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu…

Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní trollové. A tak malá chuděra, jež po smrti milované maminky otročí v obávané robotárně bezcitného pana Plazila, začala svou víru ve vánoční kouzla pomalu ztrácet. O rok později Otec Vánoce plánuje nebohým dětem všechno vynahradit a začít chce právě u těžce zkoušené Amélie. Kromě věrných elfů a sobů mu při jejím vysvobozování pomůže dívčin kocour Kapitán Sazinka, slavný romanopisec Charles Dickens, dokonce i sama britská královna Viktorie!

Mezitím se zvídavá elfka Nuš snaží vypátrat, co trolly přimělo napadnout mírumilovné sousedy a pokazit tím magický svátek, který přináší dětem po celém světě radost a naději… Pokračování oblíbené dětské knížky Kluk jménem Vánoce, jež vykouzlila úsměv na tvářích mnoha malých čtenářů a dočkala se i úspěšné filmové adaptace.

Holka, která zachránila Vánoce (audiokniha)

Autor: Matt Haig
Interpret: Ondřej Endru Havlík
Přeložila: Michala Marková

Délka: 6 hodin 20 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169486284
Doporučená cena: 347 Kč

Audioknihu Holka, která zachránila Vánoce vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Matt Haig (*1975) je někdejší novinář a autor knih non-fiction, který se narodil v britském Sheffieldu a vystudoval angličtinu a historii na univerzitě v Hullu, debutoval coby prozaik roku 2004 psychologickým románem Poslední rodina v Anglii. Ačkoliv se jeho knihy pravidelně řadí mezi bestsellery, autor se ve své tvorbě pro dospělé i dětské čtenáře nevyhýbá ani temným motivům a nelehkým tématům. Nejednou se při tom opíral o vlastní životní zkušenosti, které ho zavedly až k úvahám nad sebevraždou – tomuto období později věnoval knihu Důvody, proč zůstat naživu. Česky dále vyšly například jeho romány Klub mrtvých otcůLidé či Vězeň času nebo fantastická próza Radleyovi – Upíři odvedle. Autorova kniha pro děti Chlapec, kterému říkají Vánoce se v roce 2021 dočkala filmové adaptace. Jeho román Půlnoční knihovna získal ocenění Goodreads Choice Award v kategorii fikce a dostal se mezi užší nominace na Britskou knižní cenu.

Zdroj informací: OneHotBook

Interpret

Ondřej Endru Havlík (*1984) už jako hyperaktivní kluk z Ústí nad Labem si pohrával se zvuky a tóny, což mu vydrželo i během studia činoherního herectví na JAMU. Dnes je známý pod uměleckým pseudonymem Endru jako hudebník, beatboxer, herec, komik a moderátor, ověnčený několika medailemi z českých i světových mistrovství v loopingu a beatboxu. Pravidelní diváci stand-up comedy show Na stojáka budou znát jeho vystoupení s parťákem Nastym, hudební nadšenci jej mohli slyšet doprovázet třeba Dana Bártu, Lenku Dusilovou či Vojtu Dyka. Kromě toho složil hudbu k filmu Úsměvy smutných mužů a popularitě se těší i u dětských diváků, pro které na programu ČT Déčko moderuje lifestylový magazín Faktor U.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolka, která zachránila Vánoce (audiokniha)

Haig, Matt

OneHotBook, 2023

Napsat komentář