Zkázonosný prstenec

h2o-a-zkazonosny-prstenec
Vydejte se na již pátou výpravu s hlavními hrdiny série H2O z pera Petra Stančíka. Jaké patálie čekají trojici kamarádů – Huberta, Huga a Ofélii – tentokrát? Šílený vynálezce Vulpes plánuje postavit kolem zeměkoule zkázonosný prstenec!

Už je jim i časoprostor malý. Takže v něm neváhají přikročit k velkolepé opravě.

Co pohledáváme s partou H2O z Města nad Hltavou zrovna na Kletenské pláni o 1. máji 1958? Přidali se snad Hubert, Hugo a Ofélie k manifestujícím za světlé zítřky v době temné jako povidla uvařená z asfaltu? Houby, soudruzi budovatelé. Tihle tři tu číhají naprosto správně a za chvíli zarazí, co splašená historie napáchala. To bylo tak… Kdyby geniální Hubert nesestrojil časočlun schopný proplouvat epochami, ušetřil by si s kamarády studenou koupel v prvohorním pramočálu i horké chvíle v písku budoucí české Sahary. Ovšem tím pádem by nevěděl, jak rozmotat aktuální zádrhel. Padouch se totiž zhlédl v nejšílenějších bondovkách a obemknul planetu Zemi zlořečeným prstencem – to se ví, že ve svůj prospěch. Práskaně se mu povedlo omámit stárnoucí spoluobčany, kteří sedají na lep populistům, ale kampak s tím na nás, pane Vulpes! Nejsme dnešní!

Pátá výprava s hrdiny smýkne tu mezi trilobity, tu zas do ekokalamity v roce 2123. Naštěstí existuje časoprostorový recept, jak spoušť po zlosynovi uklidit. Načas…

H2O a zkázonosný prstenec (audiokniha)

Autor: Petr Stančík
Interpret: Jiří Lábus

Délka: 1 hodina 43 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169486338
Doporučená cena: 269 Kč

Audioknihu H2O a zkázonosný prstenec vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Petr Stančík by nejradši ve stroji času rejdil po budoucí planetě Zemi přískoky vpřed po vzoru vynálezce ze stejnojmenné prózy H. G. Wellse, avšak musí s britským kolegou držet krok tím, že sedí doma za stolem. Vytrvale sepisuje mystifikace a frašky, kvůli nimž zběhl ze studií režie na DAMU, a tak se zrodila jeho protektorátní fantazie Pérák (2008), podvratná c. k. detektivka Mlýn na mumie (2014, Magnesia Litera 2015) i neméně vděčné tragikomedie Andělí vejce (2016) a Nulorožec (2018). Děti baví už celou dekádu, krom toho systematicky. Dobrodruhy školkou povinné nadchl seriálem o jezevčím všeumělovi Chrujdovi (od 2014) či Pohádkami pro zlobivé bagry (2022), začínajícím zahrádkářům podstrčil horor Mrkev ho vcucla pod zem (2013) a malým chemikům pojednání Fíla, Žofie a smaragdová deska (2018), kdežto borci z klanu H2O zrají s mladistvým publikem stejně jako kouzelnický učeň Harry Potter. Dosud pětidílnou ságu zahájil autor svazkem H2O a tajná vodní mise (2017) a získal za něj prémii Zlatá stuha. Vydavatelství OneHotBook natočilo i audioverzi jeho románu Pravomil aneb Ohlušující promlčení (2021).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Hvězdná kariéra vyhledávaného komika a dabéra Jiřího Lábuse je spjata s libereckým a později pražským Studiem Ypsilon, kde působí už od absolutoria DAMU (1973). Tou dobou se začal objevovat i před kamerou (Páni kluci, Blázni, vodníci a podvodníci, trilogie Slunce, seno…, Hmyz, Vlastníci ad.). Vážnější polohy jeho herectví vyzdvihly Cena Thálie 1996 (Hlava medúzy Borise Viana) a dvě sošky Českých lvů za vedlejší role ve snímcích Amerika (1994) a Klauni (2013). Nezaměnitelně k dětem promlouvá nejen z audioknih, ale i coby plyšák Jů ze Studia Kamarád, Marge Simpsonová nebo rádio v seriálu M*A*S*H. Kabaretní mistrovství rozvíjí filmový čaroděj Rumburak i osvědčený představitel poděsů, padouchů, úlisáků i mulisáků zpravidla s kolegou Oldřichem Kaiserem (Možná přijde i kouzelníkRuská ruleta, Tlučhořovi aj.). Nejnověji spolu vystupují ve scénické frašce Žena za pultem 2 – Pult osobnosti. Jako občan Vršovic se na cestování časem těší, jelikož bydlení zde má budoucnost.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeH2O a zkázonosný prstenec (audiokniha)

Stančík, Petr

OneHotBook, 2023

Napsat komentář