I po Vánocích na vlně pohádek pro dospělé

fantasy
Poslední středeční tipy tohoto ruku jsou ve znamení pohádek – pro dospívající i dospělé čtenáře. Nenechte si ujít třeba román ze světa trilogie Handlíř, příběh z historické Olomouce od Lenky Poláčkové či další díl série Dědictví dračího srdce napsaný Norou Roberts.

Znáte sérii Handlíř, jejíž autorkou je Laura Thalassa? Pak si nenechte ujít příběh Desmonda Flynna, který vyšel pod názvem Vládce hvězdné oblohy.

Co všechno musel tajemný handlíř obětovat, aby se mohl vrátit ke své lásce? Tohle je jeho příběh. Jeho tajemství…

Než se stal Handlířem a potkal svou lásku Callypso, byl Desmond Flynn jen nemanželským synem prosté písařky. Své magické schopnosti musel před ostatními skrývat, jenže Jinosvět je kruté místo, kde se slabost neodpouští, a proto s ním jednali jen o málo lépe než s otrokem. A s jeho matkou zrovna tak.
Desmond strávil dětství na Arestysu, nejchudším ostrůvku Říše, a pro zbytek Jinosvěta byl obyčejná, bezmocná víla. Osud s ním však měl jiné plány a zavedl ho z hlubokých jeskyní přes zločinné podsvětí Barbosu a bitevní pole na hranici Říše dne až k chodbám paláce v Somnii a uličkám velkoměst na Zemi.

Tohle je příběh Desmonda Flynna. Muže, který vzešel z ničeho a stal se vládcem hvězdné oblohy, aby zachránil nejen sebe a svůj lid, ale taky jednu nešťastnou dívku, kterou mu hvězdy přiřkly…

Vládce hvězdné oblohy

Autorka: Laura Thalassa
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-555-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vládce hvězdné oblohy vydalo nakladatelství Mystery Press.

Doporučujeme

Přečtěte si také knihy série Handlíř:

 

Ukázka z knihy

Bastard.
Bastard. Bastard. Bastard.
Odporné slovo, které nenávidím o to víc, že mu nemůžu uniknout.
Slyším, jak si ho lidé špitají za mými zády, vidím ho v jejich očích. Cítím ho v zapáchajícím dechu místních dětí, které mě kvůli němu rády pošťuchují. Klouby prstů mám ztvrdlé puchýři z bezpočtu rvaček za vlastní čest.
Ale úplně nejhorší je, když ho lidé používají jen tak mezi řečí.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Laura Thalassa je dítě víl, které ji našly v lese a vychovaly. Coby dospívající dívku ji unesli vlkodlaci a předhodili upírům jako splátku za stoletý dluh. Dvakrát vstala z mrtvých a jediným polibkem probudila z věčného spánku svou pravou lásku. Nyní žije šťastně až navěky s nemrtvým princem na zámku v lesích… nebo tak nějak. Kromě toho je také autorkou „young adult“ a „new adult“ knih, mezi něž patří úspěšná temná fantasy trilogie Handlíř (Rapsodie, Neznámý žalm a Temná harmonie), Vládce hvězdné oblohy nebo dvě série postapo paranormálních romancí Rozvrácený svět a Jezdci apokalypsy. Žije v Santa Barbaře v Kalifornii, a když zrovna nepíše, láduje se guacamole, shromažďuje zásoby čokolády pro případ apokalypsy nebo se válí na gauči s dobrou knihou.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Historická Olomouc, přízraky, dětská láska, roky střežené tajemství, nečekaná spojenectví, napětí – na to vše se můžete těšit v knize Lenky Poláčkové s názvem Věk přízraků.

Je moudré naslouchat přízrakům?
Píše se rok 1895 a na holých loukách za Olomoucí rostou místo vlčích máků přepychové vily. V jednom z těch krásných německých domů pracuje jako služebná i česká dívka Žofie. Život nemá lehký, ale zkomplikuje se ještě víc, když se do něj vrátí její dětská láska a s ní i tajemství, které roky střežila – slyší hlasy zesnulých. Díky své schopnosti se sice stává oblíbenkyní místní smetánky, ovšem zároveň se zaplétá se silami, které si pohrávají s jejími smysly i rozumem. Dokáže je ovládnout dříve, než bude pozdě?
Příběh z historické Olomouce plný napětí, lásky a nečekaných spojenectví od
Lenky Poláčkové, vítězky 5. ročníku literární soutěže Hvězda inkoustu.

Věk přízraků

Autorka: Lenka Poláčková
Ilustrátorky: Michaela Faktorová, Michaela Gottwaldová

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-908906-2-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Věk přízraků vydalo nakladatelství YA čtu.

Ukázka z knihy

Narodila jsem se do rytmu valčíku a klokotání parních pístů. Do světa plného strachů, ale i nadějí. A zatímco jsem dospívala, zrovna vrcholilo to dlouhé devatenácté století. Tenkrát se s oblibou říkávalo, že svůj patří k svému; Češi a Němci, továrníci a dělníci, buržoazie a proletariát. Všichni jsme žili ve svých vlastních, neprostupných světech, ztraceni v té obrovské, tragicky roztříštěné rakouské monarchii. (str. 8)

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Lenka Poláčková se do psaní zamilovala už na gymnáziu – zatímco ostatní pařili hry (nebo dokonce chodili ven!), ona trávila čas sepisováním svých příběhů. Když se však konečně odhodlala dát svému příteli přečíst jedno své dílko, ten zcela upřímně prohlásil, že se vůbec nedá číst. Její reakce byla taková, že psaní pověsila na hřebík a zaměřila se na jiné kreativní činnosti – převážně výtvarné. O jedenáct let později se ovšem k psaní rozhodla vrátit a díky konstruktivní kritice svého přítele (ano, toho samého, v té době již manžela) se jí podařilo zbavit se přemíry přechodníků, předminulého času, inverze a dalších jazykových jevů, které znala ze své milované literatury 19. století. Na důkaz, že její psaní dozrálo a dá se číst, nemusela dlouho čekat – se svým románem pro mladší YA čtenáře Moje cesta do fantazie (Fragment, 2022) vyhrála literární soutěž Hvězda inkoustu. Za necelý týden od jeho vydání zvítězila také v povídkové soutěži nakladatelství Yoli. Vítězná povídka Rezonance se objevila ve sbírce Historky ze tmy (Yoli, 2022). O rok později jí vyšel také historický román pro dospělé Co zpívá Sojka (Ikar, 2023) a další dvě povídky – Vzkaz na lavici v povídkové sbírce Za pět minut zvoní (Yoli, 2023) a Lístek do Curychu v publikaci 4 povídky (YA čtu, 2023). Věk přízraků je jejím prvním YA historickým románem, doufá ale, že ne posledním.

Zdroj informací: Kosmas

O ilustrátorce

Michaela Faktorová je ilustrátorka a knižní blogerka, kterou můžete znát jako Radši knihu.

Zdroj informací: nakladatelství YA čtu

————————————————

Dalšího pokračování se dočkala i fantasy romance od úspěšné a oblíbené Nory Roberts. Volba je již třetí dílem série Dědictví dračího srdce.

Breen se vzpamatovává z líté bitvy a srdceryvných ztrát. Pokus jejího dědečka, temného boha Odrana, ovládnout magický svět Talamh zatím nevyšel. V době zdánlivého klidu se ale Breen ve spánku zjeví zlé čarodějnice. Spolu s milovaným Keeganem je odhodlána čelit temnotě každou zbraní, již má k dispozici: mečem, kouzly i odvahou.

Volba

Autorka: Nora Roberts
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-050-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Volba vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Po Bitvě u Temné brány, jak se jí začalo říkat, se Breen zdržela tři týdny v Hlavním městě. První dny patřily k nejbolestnějším, jaké dosud prožila: pomáhala ošetřovat zraněné a přepravovat mrtvé z krvavého a popelem zasypaného bitevního pole.
Objímala Morenu, zatímco její nejstarší přítelkyně plakala a plakala nad ztrátou bratra. Snažila se utěšovat Phelinovy rodiče, jeho těhotnou manželku, bratra s rodinou i prarodiče, jak uměla nejlíp, ačkoliv ji drásal vlastní zármutek. (str. 1)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Nora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli inspiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů (např. Když přijde soumrakHvězdy osuduNový začátekPovolené ztrátyOhnivé poutoSrdcová dáma a další knihy).

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Alan Moore napsal sbírku devíti povídek – vyšla pod názvem Iluminace. Vydejte se do světů plných zázraků a podivností.

Ve své vůbec první sbírce povídek zahrnující čtyřicet let tvorby představuje Alan Moore, legendární autor celé řady kultovních děl jako Strážci, Z pekla, Liga výjimečných, V jako vendeta, devět příběhů plných zázraků a podivností, z nichž každý nás zavede hlouběji do fantastických zákoutí reality. Čeká vás devět brilantních textů přeložených devíti skvělými překladateli, kteří patří mezi ty nejlepší ve svém oboru.

Iluminace

Autor: Alan Moore
Přeložili: Bob Hýsek, Martina Knápková, Dominika Křesťanová, Michala Marková, Jakub Němeček, Richard Podaný, Richard, Martin Svoboda, Robert Tschorn a Veronika Volhejnová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4215-0
Doporučená cena: 588 Kč

Knihu Iluminace vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Som-som usazená na balkoně roztržitě žvýkala mdlé modré květy, utržené z truhlíku na zábradlí, a hleděla na nádvoří Domu bez hodin. Bylo okrouhlé a ničím nezdobené a leželo pod ní jako stinná a stojatá studna. Černé kameny dlažby, vyleštěné kroky mnoha nohou do netečného lesku, připomínaly při pohledu shora spíš klidnou hladinu než kámen. Pukliny a trhliny, které by tento dojem mohly narušit, byly viditelné jen tam, kde se klikatými spárami v jinak jednotvárném gagátu vinuly žíly mechu. Ale ty mohly být právě tak dobře jemnou mřížkou žabinců a řas, která se rozbije a rozptýlí při prvním šplouchnutí, při prvním zčeření hladiny… (str. 7)

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

Alan Moore je anglický komiksový scénárista. Podílel se na vzniku komiksů V jako Vendeta, Z pekla nebo Strážci. Je znám jako novopohan, okultista, anarchista a kouzelník. Začal psát pro britské undergroundové časopisy na konci 70. let 20. století, kdy publikoval své komiksy 2000AD a Warrior. Později začal pracovat pro DC Comics a spolupracoval na dílech jako Batman nebo Superman. Je spoluautorem hororového komiksu Neonomicon.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěk přízraků

Poláčková, Lenka

YA čtu, 2023

zobrazit info o knizeVládce hvězdné oblohy

Thalassa, Laura

Mystery Press, 2023

zobrazit info o knizeVolba

Roberts, Nora

Alpress, 2023

zobrazit info o knizeIluminace

Moore, Alan

Argo, 2023

Napsat komentář