Získejte pátrání po zmizelé Esther

mesto-spiny-perex
Ronnie se pouští do pátrání po své zmizelé nejlepší kamarádce a udělala by cokoliv, aby se Esther vrátila domů. Zdá se však, že v městečku jsou i lidé, kteří vyšetřování naopak brání a schválně zamlčují, co viděli. Proč? To pojďte zjistit.

Městečko plné lží

V městečku na odlehlém australském venkově zmizí dvanáctiletá Esther cestou ze školy domů. Místní komunitu její zmizení uvrhne do víru smutku a podezření. Během jara, nejteplejšího za posledních několik desítek let, přijíždí detektiv seržantka Sarah Michaelsová a začíná s vyšetřováním případu. Ronnie, nejlepší kamarádka Ester, je velice vytrvalá a odhodlaná přivést Esther zpátky domů.

Jejich spolužák Lewis prozradí Ronnie, že to odpoledne, kdy Esther zmizela, ji viděl s podivným mužem u potoka. Ronnie má pocit, že je o krok blíž k tomu, aby Esther našla. Proč ale Lewis odmítá mluvit s policií? A kdo další lže o tom, co se vlastně Esther stalo?

Román zkoumá vztahy mezi lidmi i to, o co se snažíme, co necháváme za sebou a před čím nikdy neutečeme.

 

Město špíny

Autorka: Hayley Scrivenorová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Sylva Ficová
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2023
ISBN: 978-80-7689-218-7

Přečtěte si více o knize Město špíny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Hayley Scrivenorová je australská spisovatelka. Thriller Město špíny je jejím debutem, který se krátce po vydání v Austrálii stal bestsellerem. První verze knihy se dostala do užšího výběru ceny Penguin Literary Prize a vyhrála The Kill Your Darlings Un­published Manuscript Award. Získala doktorát z kreativního psaní na Univerzitě Wollongong, žije v oblasti Dharawal na jižním pobřeží Austrálie.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Město špíny

Zmizení dvanáctileté Esther otřáslo celý městečkem a její nejlepší kamarádka je odhodlaná udělat cokoliv, aby ji přivedla zpátky domů. Pouští se proto do vlastního pátrání, ale nedokáže pochopit, proč jejich spolužák nechce říct policii, že to odpoledne, kdy Esther zmizela, viděl u potoka něco, co by mohlo vést k jejímu nalezení. Má snad i on své tajemství, které by tím mohlo být odhaleno? A existuje víc lidí, kteří z nějakého důvodu lžou a brání tím vyšetřování? To si přečtěte v thrilleru Hayley Scrivenorové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Město špíny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Město špíny
probíhá od 11. do 24. srpna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Město špíny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsto špíny

Scrivenorová, Hayley

Jota, 2023

Získejte pátrání po zmizelé Esther - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. karliki karliki napsal:

    Děkuji moc za knihu Jen moje štěstí,už je doma, neuvěřitelná rychlost, Díky moc

  2. ko21 napsal:

    Ahoj, včera dorazila výhra.
    Děkuji moc, těším se na čtení této knihy pod dekou v sychravých dnech podzimu :-)
    ko21

Napsat komentář