Získejte důkaz o působení růstu cen na světovou situaci

cenove-valky-perex
Jak obchod s komoditami na amerických trzích může ovlivnit obyvatele iráckého Mosulu a dalších zemí na druhé straně zeměkoule? Proč jsou základní potraviny drahé, přestože je hojná úroda? Nejen tím se zabývá ve svém reportážním cestopisu Rupert Russell.

Z malé změny obrovská krize

Špinavé děti hrající si v ulicích iráckého Mosulu. Zanedbaní důchodci v ruinách svých domů na východě Ukrajiny. Venezuelanky podstupující sterilizaci kvůli nejisté budoucnosti… Mladý Keňan soupeřící o zdroje ve vysychající krajině… Obrázky z cest po světě 21. století.

Cenové války jsou reportážním cestopisem napříč zeměkoulí a chtějí zjistit, co způsobilo vlnu chaosu, který zachvátil svět po roce 2010. Jsou fascinujícím a průkopnickým náhledem na to, jak obchodníci s komoditami v New Yorku a Londýně destabilizovali společnosti po celém světě a nechali ty nejzranitelnější napospas hladu, chaosu a válkám. Odhalují, že nepokoje v Tunisku, Iráku, Venezuele, východní Africe, Střední Americe, ale i na Ukrajině byly vyvolány dramatickými a překvapivými výkyvy cen základních komodit. Deregulace trhů s komoditami totiž způsobuje, že ceny potravin mohou prudce vzrůst i v letech hojné úrody, což vyvolává hlad a protesty. Ceny ropy se mohou náhle zvýšit i v době normálních dodávek, což přináší bohatství a dodává odvahu diktátorům. Právě tato nestabilita, kterou dále zhoršují banky a investiční fondy v dalekém New Yorku a Londýně, svrhla režimy a zneklidnila Západ.

 

Cenové války

Autor: Rupert Russell

Vydalo: nakladatelství Audiolibrix
Překlad: Kateřina Lipenská Harrison
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2023
ISBN: 978-80-88407-43-0

Přečtěte si více o knize Cenové války, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Cenové války

I zdánlivě malá a bezvýznamná událost může způsobit chaos na druhém konci světa. Rupert Russell se ve své knize rozhodl odhalit příčiny chaosu, který zachvátil svět po roce 2010, a během svých cest přišel na řadu zajímavých zjištění. Přečtěte si o tom, že peníze a ceny odemykají klece a vypouštějí z nich zrůdy, protože bohatství dodává pocit odvahy a síly i těm nejkrutějším diktátorům.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Cenové války vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cenové války
probíhá od 25. června do 1. července 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 publikace Cenové války

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCenové války

Russell, Rupert

Audiolibrix, 2023

Získejte důkaz o působení růstu cen na světovou situaci - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. ladouch napsal:

    Dobrý den. Kniha Vzpomínky má každý byla v pořádku doručena. Děkuji

  2. a.k napsal:

    Dobrý den, kniha Cenové války v pořádku dorazila. Moc děkuji.

Napsat komentář