Na vrcholu příšeřího řetězce

stara beckova legenda uvod(1)
Magie, nadpřirozeno a místa, kam se ty nejhorší stvůry stahují na svůj odpočinek – tak tady se může odehrát všechno a čas od času je potřeba těm slabším ukázat, kdo je tu skutečným vůdcem!

KDYŽ MAJÍ PŘÍŠERY NOČNÍ MŮRY, ZDÁ SE JIM VŽDYCKY O MNĚ…
Norport je město, ve kterém je vše magické a nadpřirozené přísně zakázáno, ale taky je to město, kam se s oblibou stěhují příšery na odpočinek. Proto se může snadno stát, že se v baru dvě potkají: jedna krásná a vonící po medu, druhá stará, páchnoucí pivem a cigaretami. Může to dopadnout všelijak. V lepším případě brutálním masakrem. V horším tím, že druhý den do kanceláře zkrachovalého detektiva Briana „Bý“ Edgera vtrhne policie a pokusí se ho zatknout za únos švagrové nejmocnějšího démona zdejšího podsvětí. Bý by byl spokojený, kdyby mohl dál chlastat a události posledních dní ignorovat. Ani on ale nedokáže zůstat stranou, protože se na něj začnou sypat bývalí kolegové, démoni, svatoušci i staří bohové. A když neochotně vystřízliví a začne se rozkoukávat, nelibě nese, co se s Norportem za dobu jeho dovolené na dně lahve stalo. Nastal čas všem připomenout, která příšera sedí na vrcholu nadpřirozeného potravního řetězce…

Stará béčková legenda

Autor: Shigor Birdman
Obálka: Filip Štorch

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-437-4
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Stará béčková legenda vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Pokusila se něco namítnout, ale gestem jsem ji zarazil a pokračoval, už ne otráveně, ale s pomalu stupňovanou výhrůžkou: „A pak, když budeš mít štěstí, navštíví tě policejní SWAT tým a s další dávkou štěstí tě rozstřílí na kusy a pošle zpátky do Stínů. Když budeš mít štěstí míň, strčí tě tiše na univerzitu do laboratoře nějakýho šílenýho vědátora. A když budeš mít, holka, kurva velkou smůlu, sebereš někoho, kdo má kamarády, co mě znají, a ti mi zaplatí, abych tě našel a zastavil. A to nechceš. To fakt nechceš…,“ usmál jsem se samolibě a šťouchl ji do nosu. Nejen prstem. Na kratičkou chviličku jsem jí ukázal náznak toho, co v sobě nosím já a co vidím v ní. Ne příšeru maskovanou za krásnou ženskou, ale kořist, sladkou medovou pochoutku. Vyděšeně zalapala po dechu a její chatrné maskování za člověka málem selhalo. Hbitě seskočila z barové stoličky, neúspěšně se mi pokusila věnovat vzteklý výhrůžný pohled a pak naštvaně odkráčela… a měla co dělat, aby se nedala na útěk.

Přečíst si můžete celou ukázku.

O autorovi

Shigor Birdman se narodil se v roce 1979 uprostřed karvinského smogu. Původně chtěl vyvíjet vojenské simulátory, ale nakonec dal přednost videohrám. Nyní převážně konvertuje kofein na písmenka jako herní programátor, spisovatel a překladatel na volné noze. Za vrchol své herní kariéry stále považuje dvacet let starý Vietcong. Knižně mu vyšla military sci-fi Mise, která musela selhat a postapokalyptická Kronika konce světa. Po dlouhých letech psaní pouze pro počítačové hry se vrací s akčním masakrem Stará béčková legenda. Ze své brněnské nory vylézá převážně jen v kostýmu nebo maskáčích – vybaven některou ze svých zbraní (pravých i larpových) – bloumat někam do lesa nebo na moře.

Zdroj informací: Mystery Press


mystery-press-logoNakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStará béčková legenda

Birdman, Shigor

Mystery Press, 2023

Napsat komentář