Podmanivý příběh z prostředí války, špionáže a módy

Tri zivoty_uvodni
Děj historického románu Tři životy se odehrává během druhé světové války a po ní. Obě období čtenáři prožijí společně se silnou a odvážnou hlavní hrdinkou Alix, která se stane špionkou a později zaměstnankyní v módním domě návrháře Diora.

Alix St. Pierreová vyrostla obklopena leskem Hollywoodu. Jakožto sirotek ho však pozorovala jen zpovzdálí. Zatímco v roce 1943 zuří světová válka a muži odplouvají do zámoří, Alix se podaří získat práci v marketingu. Díky svému charismatu a rychlému uvažování ale brzy zaujme pozornost americké vlády, která ji postaví před ještě větší výzvu – odjet do Švýcarska coby špionka. Alix neodmítne a záhy přichází na stopu něčeho velkého. Opravdu velkého. Může ale doopravdy věřit svému informátorovi? Po konci příliš dlouho trvající války se Alix stěhuje do Paříže, připravena nastoupit na novou pozici v tiskovém oddělení v právě se rozjíždějícím módním domě Christiana Diora. V opulentních prostorách nové luxusní značky dokáže téměř zapomenout na všechno, co ztratila, i na nebezpečná tajemství, jež zná pouze ona. Když se ale na scéně objeví člověk z její minulosti a hrozí, že zničí její budoucnost, uvědomí si, že dávné křivdy může napravit jen ona sama.

 

Tři životy

Autorka: Natasha Lesterová
Přeložila: Drahomíra Michnová

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 133×206 mm
ISBN: 978-80-7625-261-5
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu Tři životy vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

„Já s tebou nepojedu,“ oznámila Lillie Alix toho dne, kdy měly dát sbohem penzionátu ve Švýcarsku, odjet do Paříže a tam už skutečně zahájit dobrodružství zvané život.
Alix se zasmála. „Chceš říct, že jsi moc líná si sbalit a já to mám udělat za tebe?“ Vytáhla zpod postele Lilliin kufr. Trávily poslední chvíle v pokoji, který v Le Manoir společně obývaly.
Ale Lillie zavrtěla hlavou. „Slíbila jsem matce, ještě než jsme odjely z Los Angeles, že se za rok vrátím domů. Teď mi psala a připomněla mi to.“
„Ale celou dobu mě udržuješ v domnění –“ Alix nedopověděla a klesla na postel.
Lillie ležela na zádech a hleděla do stropu. V ruce držela fotografii, která se trochu pomačkala, jak ji pevně svírala. Byla na ní ona, Alix a jejich kamarád Bobby. Vyfotili se tenkrát na místním trhu v Los Angeles týden předtím, než dívky odcestovaly do Švýcarska (str. 7)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Fascinující příběh.

Kate Quinnová, autorka knih Lovkyně a Kód růže

Natasha Lesterová opět napsala zcela neodložitelnou knihu! Alix St. Pierreová je vším, čím má obdivuhodná hrdinka být – nezávislou, statečnou a chytrou ženou ve víru příběhu, sahajícím od pařížského módního světa k fascinujícím intrikám mezinárodní špionáže na území Švýcarska. Tři životy jsou poutavým románem, který si zamilujete.

Madeline Martinová, autorka knihy Poslední knihkupectví

Natasha Lesterová umně splétá příběh brilantní hrdinky, pohybující se se stejnou statečností ve světě módy i ve světě špionáže. Naprosto mě to pohltilo od první strany.

Eliza Knightová, bestsellerová autorka

Bujné a okázalé, přesně jako Diorovy šaty.

Tania Blanchardová, autorka románu Ozvěny války

 

O autorce

Australská spisovatelka Natasha Lesterová (1973) si vybudovala úspěšnou kariéru v marketingu kosmetické společnosti L‘Oréal – lukrativní místo ale opustila, aby se mohla vrátit na univerzitu a věnovat se tvůrčímu psaní. Její prvotina What Is Left Over, After (A co zbude potom) získala ocenění T. A. G. Hungerforda za nejlepší beletristické dílo. Časopis The Age ji označil za „pozoruhodný australský talent“ a její kratší práce byly publikovány v četných antologiích a časopisech. Natasha Lesterová má tři děti a žije s rodinou v Perthu. Je vyhledávanou lektorkou tvůrčího psaní. Mezi její nejznámější romány patří Pařížská švadlena, Skříň plná Diora a Dům na Riviéře.

Zdroj informací: Metafora


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V roce 2019 spojila síly s Nakladatelským domem Grada.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři životy

Lesterová, Natasha

Metafora, 2023

Napsat komentář