Zasoutěžte si o válečný román

mladi-lvi-nahled
Co vedlo obyčejné lidi k tomu, aby v zajetí ideologie šli dobývat cizí území? V audio podobě strhujícího románu muže, který sám prošel peklem druhé světové války, máte šanci nahlédnout do duší těch, kteří tenkrát stáli na obou stranách.

Válka ze tří úhlů pohledu

Mladí lvi jsou bezesporu jedním z nejzdařilejších románů o druhé světové válce. V tomto po všech stránkách realistickém díle je absurdita války ukázána z rozdílných pohledů tří mladých mužů, které doba vtáhla do válečných událostí.

Se zkušenostmi vynikajícího vypravěče líčí Shaw osudy čestného a idealisticky zásadového příslušníka americké židovské menšiny a jeho přítele liberálního intelektuála v uniformě. Spletité osudy obou Američanů se naplňují v střetnutí se zfanatizovaným příslušníkem hit1erovské armády. Dílo nepodává jen strhující svědectví o zápolení dvou armád na válčišti západní Evropy a severní Afriky, ale pokouší se dopátrat politických i lidských pohnutek, jež vedly jeho hrdiny k vyznávání fašismu.

Téma války v Evropě je bohužel přítomné i na počátku 21. století a Mladí lvi jsou jedním z titulů, které jsou rozhodně zajímavé pro dnešní posluchače.

Mladí lvi

Autor: Irwin Shaw
Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Petr Neskusil

Délka: 25 hodin 33 minut
Vydáno: 12/2022

Přečtěte si více o audioknize Mladí lvi, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku. A přečtěte si naši recenzi audioknihy.

audioteka.logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

Irwin Shaw

Irwin Shaw (1913–1984) – vlastním jménem Irwin Gilbert Shamforoff, narozený v Bronxu židovským imigrantům z Ruska – byl americký spisovatel, scenárista a dramatik. Po vypuknutí druhé světové války se účastnil jako voják boje proti fašismu. Od roku 1942 prošel Afriku, Anglii, Francii a Německo a pod vlivem vlastních krutých zkušeností pochopil zvrácenost nacismu, různých forem rasismu a militarismu. Své prožitky pak vylíčil v Mladých lvech, jednom z nejzdařilejších románů o druhé světové válce.

Zdroj informací: Audiotéka.cz

 

Vyhrajte stažení audioknihy Mladí lvi

V realistickém románu Mladí lvi je absurdita války ukázána z rozdílných pohledů tří mladých mužů, které doba vtáhla do válečných událostí. Irwin Shaw na základě svých osobních zkušeností v knize líčí osudy čestného a idealisticky zásadového příslušníka americké židovské menšiny a jeho přítele liberálního intelektuála v uniformě. Spletité osudy obou Američanů se naplňují v střetnutí se zfanatizovaným příslušníkem hit1erovské armády.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Mladí lvi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Mladí lvi
probíhá od 14. do 27. ledna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Mladí lvi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMladí lvi

Shaw, Irwin

Audiotéka.cz, 2022

Napsat komentář