Získejte desítky let skrytý příběh

soutez-esesakovo-kreslo
Desítky let staré křeslo ve svém čalounění ukrývalo tajemné dokumenty označené svastikou. Čí život pomáhají odkrýt? Kdo byl Dr. Griesinger a co dělal v Praze? Jaký byl život pod vlajkou Třetí říše? Komu se zodpovídal? Na tyto a další otázky zodpovídá britský historik zaměřený na moderní dějiny.

O půl století později…

V čalounění 70 let starého křesla byly nalezeny dokumenty označené svastikou. Autor této knihy, historik Daniel Lee, se vydává po stopách tohoto tajemství, dohledává žijící příbuzné a postupně odhaluje temné detaily ze života Dr. Griesingera. Právníka říšského ministerstva hospodářství a práce v Praze, jehož kariéra je typická pro mnoho „normálních“ lidí, kteří sloužili v mašinérii nacistického režimu.Poutavé vyprávění o ambicích i rodinném životě ve Třetí říši, odkazující na holocaust a hrůzy války.

Esesákovo křeslo

Odhalení zločinů „obyčejného“ nacisty
Autor: Daniel Lee
Přeložil: Vladimír Fuksa

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Vydáno: 09/2021
ISBN: 978-80-2643-318-7

Přečtěte si více o knize Esesákovo křeslo, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Daniel Lee je historik se zaměřením na dějiny 2. světové války a židovské osudy za holocaustu, který svá bádání v archivech dokáže proměnit ve čtivý příběh. Žije v Londýně. Více podrobností o knize Esesákovo křeslo, resp. celém příběhu a autorově pátrání naleznete v angličtině např. zde.

Zdroj informací: nakladatelství CPress

 

Vyhrajte knihu Esesákovo křeslo

Hrůzy 2. světové války skončily před více než půl stoletím, ale některá překvapení se objevují i nadále. Například v čalounění starého křesla. Co dokumenty označené svastikou obsahují? K jakým faktům historika Daniela Leeho dovedly? Podívejme se na detaily ze života Dr. Griesingera, právníka říšského ministerstva hospodářství.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Esesákovo křeslo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Esesákovo křeslo
probíhá od 14. do 20. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Esesákovo křeslo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEsesákovo křeslo
Odhalení zločinů „obyčejného“ nacisty

Lee, Daniel

BizBooks, 2021

Napsat komentář