Nejrozšířenější lidská činnost

drby
Drbání druhých máme v sobě zakódované už od dětství. V kolika letech se s touto činností vlastně začíná? A jaká je její historie? V čem se liší ženské drby od těch mužských? A jak nebezpečné mohou být pro společnost?

Kniha Františka Koukolíka Drby je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nejčastější a nejrozšířenější lidské činnosti ve všech dobách a místech. Společnost, v níž by si lidé nepovídali o jiných lidech, kteří u toho nejsou nebo nevědí, že se vypráví o nich, dosud nebyla nalezena. Co jsou drby, začínají v plném rozsahu chápat děti ve věkovém rozmezí osm až dvanáct let. Ženy a muži drbou stejně často, odlišné jsou však náměty jejich sdělení.
V textu knihy se dozvíme, jak drby vznikají, jaký mají vztah k našim emocím, jak a kdy začínají drbat děti, jaké jsou rozdíly v ženském a mužském drbání, jaké drby žijí v organizacích, jak drbou vědci a jak se do drbání zapojují sociální sítě, mezi jejichž temné stránky patří šíření záporných, stigmatizujících a nepravdivých drbů. Závěr knihy patří celebritám, které z drbů žijí stejně jako média, která tyto celebrity vyrábějí i ničí.
Obrana neexistuje. Jen jedna prastará moudrost: Mlčeti zlato.

Drby

O nejrozšířenější lidské činnosti
Autor: František Koukolík

Počet stran: 107
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7492-595-5
Doporučená cena: 200 Kč

Knihu Drby vydalo nakladatelství Galén.

 

O autorovi

MUDr. František Koukolík, DrSc. (* 22. listopadu 1941), absolvent lékařské fakulty v Praze, specializace patologická anatomie a neuropatologie, se věnuje především vztahu mezi mozkem a chováním. Vydal několik desítek odborných publikací u nás i v zahraničí. V současné době přednáší na 3. lékařské fakultě UK v Praze. Zabývá se popularizací výsledků věd o mozku (publikuje např. v časopise Vesmír, v Lidových novinách a v Medical-Tribune). Je autorem námětů pro televizní seriály Mých sedm divů (1989), Mozek a jeho duše (1992), Vysílá Britannica (1993), Hádala se duše s tělem (1998). (…) Za popularizaci vědy získal cenu ČSAV (1992), cenu nakladatelství Vyšehrad (1994), cenu rozhlasového vysílání Meteor za publikaci Mozek a jeho duše (1995), cenu Nadačního fondu Dr. Paula Janssena za přínos v oblasti popularizace vědy (2001), Vondráčkovu cenu České psychiatrické společnosti (2003, spolu s R. Jirákem za monografii Demence), Medaili Vojtěcha Náprstka Akademie věd ČR za zásluhy v popularizaci vědy (2005), Vondráčkovu cenu České psychiatrické společnosti (2006, s L. Motlovou za monografii Citový mozek). Jeho jméno nese planetka (10213) Koukolík, kterou objevili Miloš Tichý a Zdeněk Moravec 10. září 1997 na Kleti. V březnu 2018 byl pasován na rytíře českého lékařského stavu za rok 2017.

Zdroj informací: Galén (zkráceno)

 


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř dvacetiletého fungování bylo vydáno téměř 2000 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Díky kvalitě své produkce se Galén stal partnerem Karlovy univerzity pro řadu koedičních titulů, získal mnohá ocenění svých publikací a vytvořil oceňovanou standardní autorsko-redakčně-polygrafickou kvalitu jednotlivých publikací.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrby
O nejrozšířenější lidské činnosti

Koukolík, František

Galén, 2022

Napsat komentář