Fantasy série

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Jeden jediný knižní svazek jen těžko poskytne dost místa pro plnohodnotnou fantasy ságu! To věděl už J. R. R. Tolkien, George R. R. Martin či Ursula K. Le Guin. V dnešních tipech si představíme ty nejlepší nové i pokračující fantastické série!

Nejprve se podívejme na třetí díl série o odvážné Cassidy Blakeové. Které duchy bude hlavní hrdinka lovit tentokrát? Pojďte to spolu s námi zjistit!

Most duší

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložila: Barbora Kneblová

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0395-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Most duší vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Kdekoli se objeví duchové, tam se vydá i Cassidy… anebo je to naopak?

Cass má pocit, že už lovení duchů celkem zvládá. Přece jen, ona i její nejlepší kamarád, duch Jacob, úspěšně překonali nástrahy dvou strašidelných měst, která navštívili během natáčení pořadu Cassiných rodičů. Nic ji však nemohlo připravit na New Orleans, které svá strašidelná místa vystavuje přímo na odiv. Ve městě plném staré magie, duchařských atrakcí, tajuplných kobek a nespoutané hudby se Cass propadá do děsivých příběhů doslova na každém kroku. A za tím vším číhá protivník, o kterém nikdy netušila, že mu bude muset čelit: služebník samotné Smrti.

Před Cassidy stojí zatím její nejnebezpečnější výzva… a před jejím přátelstvím s Jacobem také.

Ukázka z knihy

Napadá mě tolik příjemných způsobů, jak se vzbudit.
Třeba vůně palačinek v létě, první chladný vánek na podzim nebo líné pohodlí zasněžených dní, kdy je svět přikrytý bílou peřinou. Kdy probouzení se je pomalé a příjemné, postupný přechod ze snění do denního světla.
A pak je tu tenhle:
‚Rychlé roztažení závěsů, prudké oslňující slunce a náhlá tíha velkého kocoura na hrudi.

Chcete vědět, proč se Cass budí takto nepříjemné? Přečtěte si celou online ukázku!

O autorce

Victoria Schwabová (vlastním jménem Victoria Elizabeth Schwab, * 7. července 1987) je americká spisovatelka, autorka literatury pro děti a mládež s prvky sci-fi a fantasy. Je dcerou britské matky a amerického otce. Žije v Nashville, ráda cestuje a pije dobrý čaj.

Zdroj: kosmas.cz

V sérii o Cassidy Blakeové už vyšlo:

————————————————

Kniha Dračí dcera způsobila ve Velké Británii po vydání senzaci. Jak to vypadá, když se do země po dlouhé době nečekaně vrátí draci? To nám vypráví Liz Flanaganová v první díle této nové série.

Dračí dcera

Autorka: Liz Flanaganová
Přeložila: Karolína Medková

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 147×204 mm
ISBN: 978-80-271-3298-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dračí dcera vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Když se služebná Milla stane svědkem vraždy, obrátí se jí život vzhůru nohama. Stane se totiž opatrovnicí posledních čtyř dračích vajec – ab záhy také první dračí jezdkyní nové éry! Jenže vládce ostrovního města Arcosi je odhodlán existenci magických tvorů za každou cenu utajit. Dívka se rázem ocitá v centru mocenských bojů o samou duši Arcosi a jeho obyvatel.
Městem zuří nepokoje. Staří Arcosané se vracejí a dožadují se svých práv. Přinesou draci spásu, nebo plameny? A kdo je vlastně Milla – dívka bez minulosti a rodiny?
LEGENDY OŽÍVAJÍ – ČAS DRAKŮ OPĚT NASTAL!

Ukázka z knihy

V den, kdy se na Arcosi vrátili draci, se Milla schovávala ve větvích pomerančovníku. Zdatně se zaobírala ignorováním všech, kdo ji sháněli, a stejně tvrdohlavě si nevšímala ani větviček, které ji šťouchaly do zad, škrábaly na rukou nebo jí zacuchávaly kudrnaté černé vlasy. Byla dost malá, aby se v hustém zeleném porostu úplně schovala. Měla tak ideální úkryt přímo uprostřed mezi Žlutým domem a kuchyňským stavením.
Když otočila hlavu, mohla přes zeď zahrady pozorovat vrcholky střech budov ve městě a spočítat lodě mířící do přístavu. Vdechla horký rušný pach města Arcosi, které tak milovala: jeho prašné kameny, páchnoucí stoky, hnijící ryby, sůl, koření a květiny.

Neváhejte a nahlédněte do celé online ukázky z této knihy.

O autorce

Liz Flanagan je britská spisovatelka. Miluje kočky a má doktorský titul v oboru kreativního psaní.

Zdroj: lizflanagan.co.uk

————————————————

Také stále marně čekáte na další díly Písně ledu a ohně? Pak vám třeba čekání ukrátí román Hněv draků – první díl fantasy série, která dle slov nakladatele,  balancuje mezi Gladiátorem a zmíněnou Hrou o trůny.

Hněv draků

Žár – Kniha první

Autor: Evan Winter
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 528
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3748-4
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Hněv draků vydalo nakladatelství Argo.

Nemilosrdná epická fantasy na pomezí Hry o trůny a Gladiátora vypráví o světě zmítaném věčnou válkou a o mladíkovi, který se stane jedinou nadějí svého lidu na přežití.
Národ Omehijců bojuje už bezmála dvě stě let ve válce, kterou nemůže vyhrát. Ti, kdo mají štěstí, se rodí s mimořádným nadáním: Jedna žena ze dvou tisíc má schopnost přivolávat draky. Jeden muž ze sta se dokáže magicky proměnit ve větší, silnější, rychlejší stroj na zabíjení. Všichni ostatní jsou podřadní, postradatelní pěšáci, jimž je souzeno pouze bojovat a umírat.
Mladý Tau, muž bez zvláštních schopností, si to uvědomuje, má ale plán, jak přežít: nechá se zmrzačit, předčasně odejde z vojska a usadí se, aby se oženil, opatřil si děti a domov. Jenže k tomu nedostane příležitost. Jeho blízcí jsou brutálně zavražděni a jeho zármutek se rychle mění v hněv. Upne se pouze k myšlence na pomstu a svůj život zasvětí nemyslitelnému cíli. Stane se nejlepším bojovníkem, jaký kdy žil, mužem ochotným zas a znovu zemřít…
Román Hněv draků je úvodním svazkem krvavé, originální a především strhující fantasy série, kterou mnozí označují za „nejlepší fantasy posledních let“.

Ukázka z knihy

Královna Taifa stála na přídi své válečné lodě Targon, vytažené na břeh, a rozhlížela se po krveprolití v písčinách. Její ostatní lodě zely prázdnotou. Bojovníci a bojovnice z řad Vyvolených už byli na pobřeží, už zabíjeli a umírali. Ve vlnách se přes ni přeléval jejich řev, téměř k nerozeznání od křiku těch, s nimiž bojovali.
Zvedla oči ke slunci, planoucímu vysoko na nebi. Zabíjení neskončí dřív, než se setmí, což znamenalo, že zemře ještě mnoho lidí. Na palubě za sebou zaslechla zvuky Tsioryho kroků a pokusila se v nich nalézt útěchu.
„Má královno,“ pravil.
Taifa kývla, dovolila mu promluvit, od masakru na pobřeží se však neodvrátila. Má-li to být konec jejího lidu, pak jej bude sledovat. To je to nejmenší, co může udělat.

Pročtěte si celou ukázkovou kapitolu z této nové epické fantasy!

O autorovi

Málokterý spisovatel má tak zajímavý původ jako kanadský autor Evan Winter, jenž se narodil v Londýně rodičům jihoamerického původu a vyrůstal v Zambii poblíž oblasti, kterou obývá národ jeho dávných předků, Xhosů. Odmala miloval fantasy příběhy a po narození syna si uvědomil, že není mnoho fantasy románů s hrdiny černé pleti, a tak se do jedné z nich pustil. Jeho debutový román The Rage of Dragons (2017, česky Hněv draků) vydal nejprve vlastním nákladem, následný úspěch mu však brzy přinesl smlouvu s nakladatelstvím Orbit na celkem čtyři tituly, z nich první byl ve velkém nákladu vydaný debutový román, na který navazuje v románech The Fires of Vengeance (2020) a The Lord of Demons (dosud nepublikováno). Závěrečný svazek tetralogie doposud nemá název.

Zdroj: argo.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMost duší

Schwabová, Victoria

#BOOKLAB, 2022

zobrazit info o knizeDračí dcera

Flanaganová, Liz

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeHněv draků

Winter, Evan

Argo, 2022

Napsat komentář