Konec spřízněných duší?

necekane-priznani-perex
Další případ Josie Quinnové je opět velmi spletitý a i tentokrát v sobě nese ničivý potenciál. Opravdu její kolegyně vraždila, nebo je vše jinak?

Američanka Lisa Reganová odstartovala svoji kariéru spisovatelky hodně zostra. V románě Mizející dívky přivedla na svět sympatickou neohroženou hrdinku Josii Quinnovou a uspěla. Od té doby si její krimi série z dentonského oddělení vražd dobývá srdce všech příznivců tohoto žánru po celém světě. Reganové už vyšlo třináct pokračování a zjevně se psaním nehodlá skončit. Což její fanoušci určitě vítají.

Do češtiny bylo zatím přeloženo jen pár úvodních titulů. Kromě již zmíněných Mizejících dívek (minirecenze) také Dívka beze jména (minirecenze) a Matčin hrob. A letos v dubnu vyšla v nakladatelství Cosmopolis čtvrtá kniha s názvem Nečekané přiznání.

Musím potvrdit, že ani poslední díl nevykazuje pokles kvality. Opět se čtenáři budou o svoji hrdinku bát, když se na ni pohrnou nepříznivé zprávy a když bude prožívat náročné situace, a dokonce se postaví i proti svému novému příteli Noahovi! Má to snad být konec „spřízněných duší“? Nečeká Josii další zrada těch nejbližších, stejně jako ji potkala na začátku? Nechte se překvapit!

Případ má originální zápletkou – Lisa Regan disponuje hodně bujnou fantazií, když dokáže neustále vymýšlet nová a nová překvapení! A ani nemusí chodit pro střežená tajemství, která je potřeba vždy rozplést, nikam daleko – hezky postupně obchází všechny známé kolem své hlavní hrdinky. Tentokrát si vybrala Gretchen Palmerovou, starší kolegyni, s níž se Josie stihla sblížit. Jenže Gretchenina minulost netají jen psychopatickou matku, která si odpykává svůj trest ve vězení a o níž Josie ví…

Bolavé tajemství na světlo začne přitahovat nový případ: na Gretchenině příjezdové cestě je nalezen mrtvý mladík a Gretchen, jejíž zbraní byl zastřelen, zmizela. Je útěk přiznáním viny? Nebo snad byl na místě činu ještě někdo třetí? Josie se ponoří do případu a ani na chvilku nepochybuje o tom, že Gretchen je nevinná. Chce očistit její jméno, jenže nemá důkazy. A když se Gretchen objeví, nijak jí nepomůže, naopak se k vraždě přizná. Proč? Co tají, čeho se bojí?

Četba románu Nečekané přiznání je návyková a vysoce ohrožující normální život. Vír odboček, flashbacků z roku 1993 a neustálého narážení na neprůchodné cesty mocným způsobem strhne čtenářovu pozornost a udrží si ji do poslední stránky. Budete-li tedy začínat se čtením, dobře si to naplánujte, abyste náhodou kvůli knize nezapomněli na to či ono.

A já se přiznávám, že už nedočkavě vyhlížím další pokračování s mojí oblíbenou hrdinkou, protože jsem zvědavá, jak se budou její osudy odvíjet dále.

Pokud nemáte čas na čtení, pak doporučuji titul i v podobě necelých devět hodin dlouhé audioknihy, která vyšla současně s tištěnou knihou. Nakladatelství Cosmopolis opět našlo jinou interpretku. Po úvodní Zuzaně Slavíkové a Vandě Hybnerové (která načetla dvě části) se textu ujala Jitka Ježková. A já bych se přimlouvala, aby jí už Josie Quinnová zůstala, protože k ní její hlas a intonace dobře sedí.

Ať již čtete knihy, nebo posloucháte audioknihy, novou krimi Lisy Reganové si určitě nenechte ujít!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNečekané přiznání

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář