Čokoládová pohotovost

soutez-cokoladovy-klub

Navštivte společně s hlavními hrdinkami kavárnu Čokoládové nebe, která se ukrývá v zastrčené postranní uličce, dlážděné kočičími hlavami, v elegantní čtvrti Londýna.

Na toto místo vás zavede autorka několika románů pro ženy (např. Slunečné dny a mořský vánekLetní snění, Zabouchnutá do tebe, Jediná cesta vede nahoru) Carole Matthewsová v letošní novince Čokoládový klub z produkce nakladatelství Cosmopolis. Vypráví příběh o čtyřech ženách, které by snad nemohly být více odlišné. Přesto mají jednu věc společnou: zbožňují čokoládu ve všech jejích podobách. Je to jejich společná vášeň i závislost. Řídí se totiž heslem, že čokoláda je lékem na všechno. Po konzumaci této pochutiny se hned cítí lépe.

Zakladatelkou tohoto originálního klubu je Lucy Lombardová. Mezi další členky patří Autumn Fieldingová, Nadia Stoneová a Chantal Hamiltonová. Jde o nejlepší kamarádky, které společně rozebírají své problémy. Kdykoli je něco trápí, svolají čokoládovou pohotovost a snaží se najít řešení. Zároveň si vzájemně poskytují útěchu. Lucy právě zjistila, že ji její přítel (opět) podvádí. A to si myslela, že pomalu nastává čas, kdy se po pěti společných letech přesunou do další životní etapy. Bude to tentokrát konec jejich vztahu? Aby toho nebylo málo, citové otřesy bývají spouštěčem bulimie, s níž opakovaně bojuje. Autumn vede zdánlivě bezstarostný život, ale ani na prahu třicítky zatím nenašla nikoho, s kým by ho mohla sdílet. Starosti jí přidělává bratr, který propadl drogám. Nadia je Asiatka, která ztratila podporu své rodiny ve chvíli, kdy si vzala muže, jehož jí neschválili. Má milého manžela, syna i hezký domov. Jenže teď řeší finanční problémy, protože její muž propadl hazardu. A co Chantal? Všichni jsou přesvědčeni, že se svým mužem Tedem tvoří dokonalý pár. Jenže ani toto manželství není bezchybné. Ted nemá chuť plnit své manželské povinnosti. Ani čokoláda jako afrodiziakum v tomto případě nijak nepomohla. Naštěstí však existují muži, kteří Chantal chtějí. A tak svého manžela jednoduše podvádí.

Osud ti možná chystá něco lepšího, třeba to na tebe čeká hned za rohem. (str. 36)

Příběh je psaný z pohledu všech čtyř žen. Autorka vám tak dá možnost nahlédnout do života každé z nich. Zjistíte, jak pevný je základ jejich přátelství. A odhalíte všechna jejich tajemství a nikoli jen to, co si mezi sebou vzájemně prozradí na svých čokoládových dýchánkách. Ačkoli tyto ženy mají své problémy s kým sdílet, existují věci, které si nechávají jen pro sebe.

Podle sladkého názvu a krásné obálky by se mohlo zdát, že půjde o příběh plný pohody a lásky. Tak tomu však úplně není. Ženy společně rozebírají spíše své starosti než radosti a autorka do svého vyprávění zapojila i několik vážnějších témat. Ty jsou následně odlehčeny špetkou romantiky, humoru (všechny ženy čas od času čelí nějakému tomu trapasu) a také dobrodružství. Já jsem ocenila i vtipnou zápletku s hotelovým zlodějem, se kterým se setká Chantal během jednoho ze svých milostných dostaveníček.

Jsou dny, kdy se svět prostě proti člověku spikne. (str. 117)

Pokud i vy chcete vědět, jak si hlavní hrdinky se svými starostmi poradí, uvařte si horkou čokoládu se šlehačkou, zabořte se do měkké pohovky a pusťte se do čtení.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČokoládový klub

Matthewsová, Carole

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář