Získejte příběh o svobodě a její ceně

soutez-hendrixova-kytara
Jaký byl život v socialismu pro kluka z Moravy, který miloval hudbu a měl velké sny? Přečtěte si příběh o svobodě a o touze, která vás dostane až za hranice okupovaného Československa, ale i o ceně, kterou je třeba zaplatit.

Cena za svobodu

Jeden muž, jedna kytara a jedno (nejen) socialistické Československo.
Aneb příběh o tom, co má společného Jimi Hendrix s klukem ze severní Moravy. Svobodu. Kytaru. A touhu.
O čem jste snili, když jste byli malí? Že až vyrostete, nebudete muset nikoho poslouchat a budete si žít po svém? Hendrixova kytara je o snech. O snech plných svobody. Jenže když vyrůstáte v socialistickém Československu, můžete si o ní nechat jen zdát. Dokud ovšem nepotkáte HUDBU. Ta dokáže pohnout vaší duší i tělem a donutí vás k činu. Založíte kapelu a pořád někde narážíte. Až utečete za dráty, kde jste konečně sami sebou a plníte si sny. A za svým si jdete velmi cílevědomě.
Hendrixova kytara je kniha o svobodě a o ceně, kterou za ni zaplatíte. Tehdy i dnes. Je o muži, kterého si kytara několikrát našla, a on si až po letech uvědomil, jaká je cena jeho svobody a talentu. A že ji neplatil sám. Místy je to až bolestné čtení. Možná každý z nás má v sobě podobnou „Hendrixovu kytaru“ – symbol rozletu a touhy žít si jen po svém. Jenže její cena je pro mnohé z nás příliš vysoká, takže to vzdáme nebo uhneme. Nebo to ani nezkusíme. Ale tahle kniha říká – vstaň a běž. Protože svobodní nemůžeme být jen napůl.

 

Hendrixova kytara

Autorka: Kateřina Dubská

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 536
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2021
ISBN: 978-80-7565-863-0

Přečtěte si více o knize Hendrixova kytara, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte si přečíst vybrané ukázky.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Kateřina Dubská (*1965) vystudovala Střední odbornou školu knihovnickou v Brně a Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Je spoluzakladatelkou firmy Computer Press a vydavatelství ERA. V roce 2001 založila Nadační fond Verda, který jako jediný soukromý nadační fond u nás podporuje romské studenty. V současné době žije v Bílých Karpatech na samotě u lesa, chová včely a píše knihy. V Nakladatelství JOTA vyšel v roce 2013 autorčin první román Člověk Gabriel, v roce 2015 následován románem Dcery a v roce 2016 sbírkou opravdových příběhů Malé zázraky. Roku 2018 publikovala humoristické příběhy ze svého života Z kopce do kopce.

Zdroj informací: Jota

 

Vyhrajte knihu Hendrixova kytara

Příběh zachycuje, co mohou mít společného Jimi Hendrix a kluk z Moravy. Kytaru. Touhu. Svobodu. Život v socialistickém Československu nebyl jednoduchý. Mnoha lidem nezbylo nic víc než právě jen sny o svobodě a o tom, jak nemusí nikoho poslouchat, jak si mohou žít po svém. Jenže co když to klukovi z Moravy nestačí? Co když má cílevědomost, která jej táhne dál, klidně až za hranice obehnané ostnatými dráty? Jakou cenu za svobodu a svůj talent je ochoten zaplatit?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hendrixova kytara vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hendrixova kytara
probíhá od 27. února do 5. března 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Hendrixova kytara

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHendrixova kytara

Dubská, Kateřina

Jota, 2021

Napsat komentář