Získejte příběh o setkání s dvojníkem

soutez-odecitani-pohybu-souradnic
Co se může stát, když potkáte svého dvojníka? Své o tom ví i Američan Mickey, obráběč, který se dostane do Čech. Změní se něco tímto setkáním? A jaký to bude mít vliv na celou Mickeyovu rodinu?

Zlom v životě obráběče

Říká se, že spatřit dvojníka přináší neštěstí.

Mickey Watts, dvaačtyřicetiletý obráběč z Maine ve Spojených státech amerických, který se dostal do Čech jako technik, je obyčejný chlapík. Zlom v jeho nevzrušivém životě nastane, když jednou v noci v zapomenutém koutě Slezska spatří dvojníka. Od té doby si Mickey na sobě začíná všímat zprvu nenápadných změn. K těm fyzickým se brzy přidávají i změny v chování a dříve oblíbený kumpán se stává podezíravým a mívá sklony k násilí. Je z toho zmatený a odjíždí do Ameriky, kde se snaží najít vysvětlení v komplikovaném vztahu k despotickému otci. Jenže takto jednoduše lidská psychika nefunguje. Daniel Petr se po šesti letech vrací k tématu rodinných traumat, a navazuje tak na svůj úspěšný román Straka na šibenici.

 

Odečítání pohybu souřadnic

Autor: Daniel Petr

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 01/2022
ISBN: 978-80-275-1033-7

Přečtěte si více o knize Odečítání pohybu souřadnic, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

 

host

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Daniel Petr (nar. 1975) se do povědomí čtenářů zapsal svou třetí prozaickou knihou, románem Straka na šibenici (2015), který byl nominován na cenu Magnesia Litera a Cenu Josefa Škvoreckého. Publikoval v řadě literárních časopisů a je spoluautorem divadelního textu Unser Zimmer / Náš pokoj. V roce 2018 mu vyšel krimithriller Sestra smrt.

Zdroj informací: Host

 

Vyhrajte knihu Odečítání pohybu souřadnic

Daniel Petr navazuje na svůj úspěšný román Straka na šibenici a vrací se k tématu rodinných traumat. Tentokrát sledujeme obráběče z Maine, Mickeyho, který se dostane do Čech a žije si svůj obyčejný život. Až do chvíle, kdy spatří svého dvojníka. Že to nic není, říkáte si? Mickey si však od té doby začíná všímat jistých, zprvu nenápadných změn, ze kterých je tak zmatený, že se vrací do Ameriky, kde se snaží najít vysvětlení v komplikovaném vztahu se svým otcem. Je opravdu lidská psychika tak jednoduchá?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Odečítání pohybu souřadnic. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Odečítání pohybu souřadnic
probíhá od 11. do 24. února 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Odečítání pohybu souřadnic

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdečítání pohybu souřadnic

Petr, Daniel

Host, 2022

Získejte příběh o setkání s dvojníkem - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. mikewin mikewin napsal:

    Už je to víc než měsíc a kniha Odečítání pohybu souřadnic mi nedorazila, můžete prosím zjistit, kde se toulá ?

Napsat komentář