Ilustrovaná sbírka básní

mikulka_To-jsou-veci
Dnešní tip na knihu potěší milovníky poezie. Alois Mikulka, který je v oblasti literatury známý především jako autor příběhů pro děti a mládež, vydává sbírku básní. A pozor: tento muž není jen spisovatelem, ale také malířem. Sbírka je tedy doplněna i jeho ilustracemi.

Ilustrovaná autorská kniha malíře, spisovatele a žijícího klasika dětské ilustrované tvorby představuje poprvé výhradně autorovo básnické dílo, které bylo čtenářům dosud spíše skryto – Alois Mikulka si psal básně převážně pro sebe a pro nejbližší přátele. Výborů by šlo jistě sestavit několik; uspořádání sbírky To jsou věci! se však ujal básník z nejpovolanějších a autorův souputník – Ivan Wernisch.

To jsou věci!

Autor a ilustrátor: Alois Mikulka

Počet stran: 90
Vazba: brožovaná
Formát: 128×200 mm
ISBN: 978-80-7530-339-4
Doporučená cena: 237 Kč

Knihu To jsou věci! vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Alois Mikulka je český malíř, sochař, grafik, ilustrátor, scénograf, autor divadelních her pro děti, pohádek, básní a próz pro děti i dospělé. Za druhé světové války, když byl jeho otec nacisty zavřený v Německu, musel doma pomáhat matce, protože měl ještě tři mladší sestry. Jako syn kriminálníka musel jít nejen na dva roky k převýchově do německé školy, ale také do Kuratoria pro výchovu mládeže. Mezi jeho další díla patří např. Čertův kožich, Kosmopohádky, Pohádkový lunapark, Darebácké zkazky a O Pidižlovi Velikém.

Zdroj informací: Kosmas


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří spirituální tradice, mystika, religionistika, literární věda, kulturní antropologie, beletrie i poezie, přírodní vědy, dějiny vědy, hlubinná psychologie, hermetismus, alchymie, ekologie a knihy pro děti i rodiče. Vydáváme souborné dílo spisovatelky Daniely Hodrové i filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo jsou věci!

Mikulka, Alois

Malvern, 2021

Napsat komentář