Strašidelné Vánoce

Šťastné a hrůzostrašné
Vánoce jsou svátky klidu a míru… Co když tomu tak ale někdy není? V antologii Šťastné a hrůzostrašné najdete šest vánočních příběhů, ze kterých jde mráz po zádech. Také o Vánocích se totiž dějí nevysvětlitelné události, které překračují hranici života a smrti. Možná právě teď…

Vánoční čas, kdy temnota uchvacuje největší část dne a srdci všech smrtelníků prostupuje zvláštní směs veselí i neklidného očekávání, je dobou jako stvořenou pro vypravování tajuplných a strašidelných příběhů.
Předložená antologie představuje šestici do češtiny dosud nepřeložených strašidelných vánočních povídek od známých i méně známých britských autorů 2. poloviny 19. a počátku 20. století v čele s Algernonem Blackwoodem a Charlotte Riddellovou. Příběhy nesoucí se v duchu klasické viktoriánské tradice, v nichž se často stírá hranice mezi naším a oním světem, čtenáře zavedou do starých panských sídel, kde není nouze o tmavé kouty a legendami opředené pokoje, i na skalnaté pobřeží, jehož nespoutaná malebnost učaruje mladému páru, který se zde navzdory neblahé pověsti rozhodne usadit. Zažehněte svíčku a vkročte do světa, kde smrtí nic nekončí.

Šťastné a hrůzostrašné

Antologie štědrovečerních hororů

Přeložil: Pavel Pecháček

Počet stran: 124
Vazba: brožovaná
Formát: 140×185 mm
ISBN: 978-80-7530-317-2
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Šťastné a hrůzostrašné vydalo nakladatelství Malvern.

O překladateli

Pavel Pecháček vystudoval teoretickou a evoluční biologii na pražské Univerzitě Karlově. V současné době působí jako popularizátor vědy, překladatel a autor naučných knih pro mladší čtenáře. Zajímá se především o evoluci, vznik a vývoj života na Zemi nebo zbarvení organismů, ale cizí mu není ani řada jiných oblastí biologie a dalších přírodních věd, včetně jejich historie. Pravidelně spolupracuje s časopisy 100+1 zahraniční zajímavost, Astropis, Živá historie či iLiteratura. K jeho knižním překladům patří například Chování od Roberta Sapolskeho, Co je život? od Addyho Prosse nebo Kyslík od Nicka Lanea. Jeho autorskou prvotinou je kniha Tajemství evoluce z roku 2018.

Zdroj informací: www.albatrosmedia.cz


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří spirituální tradice, mystika, religionistika, literární věda, kulturní antropologie, beletrie i poezie, přírodní vědy, dějiny vědy, hlubinná psychologie, hermetismus, alchymie, ekologie a knihy pro děti i rodiče. Vydáváme souborné dílo spisovatelky Daniely Hodrové i filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠťastné a hrůzostrašné
Antologie štědrovečerních hororů

Malvern, 2021

Napsat komentář