Vyhrajte román nejen o syndromu vyhoření

ucytelskej-perex
Když byl Čenda malý, chtěl být kosmonautem, kovbojem nebo traktoristou, zkrátka měl stejné sny jako ostatní kluci. Jeho otec z něj však chtěl mít učitele, tak se jím nakonec stal, byť jeho důvěra v systém je značně otřesena. Proč? To už si přečtěte sami.

Sonda do duše mladého učitele

Čenda je učitel. Bylo těžké si to přiznat.

Život měl nalajnovaný jako fotbalový stadion. Když se ho v dětství zeptali, čím hodlá být, až vyroste, otevřel ústa nabitá slovy jako kosmonaut, kovboj, traktorista, ovšem otec s ním měl jiné plány.

Zatímco před tabulí válčí se třídou čtrnáctiletých rošťáků a jeho donkichotská povaha naráží na zkostnatělost školství, ve volném čase svádí vnitřní boj o vlastní identitu.

Učytelskej je sondou do duše mladého kantora z pohraničního městečka v zapomenutém kraji, který se dostane na samou hranu vlastní důvěry v systém, jenž nás obklopuje několik set let. Se sarkasmem sobě vlastním se vydává na „donquijotský“ boj se zarezlými školskými mlýny i společenskými předsudky.

Pomůže mu láska k mladé asistentce najít cestu z labyrintu sebelítosti? Podaří se mu napravit pošramocený vztah s otcem? Může se vůbec učitel transformovat zpět v člověka? A přestanou se někdy uživatelé Twitteru hádat?

Jaroslav Konvička ve své třetí knize přichází se satirickým románem o neduzích českého školství a společnosti, o pátrání po smyslu a úprku před jiskrami syndromu vyhoření.

 

Učytelskej

Autor: Jaroslav Konvička

Vydalo: nakladatelství Talent Pro ART
Počet stran: 223
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2021
ISBN: 978-80-7629-036-5

Přečtěte si o knize Učytelskej více.

 

O autorovi

Jaroslav Konvička vystudoval anglickou filologii a pracuje jako učitel a lektor angličtiny. V deseti letech přečetl svou první knihu Dvacet tisíc mil pod mořem, a od té doby literatuře naprosto propadl. Tvorba vlastních příběhů pro něj tedy byla dalším logickým krokem. Na svou dětskou zvídavost a touhu po poznání nezapomněl. Jeho příběhy jsou provázeny hloubáním nad lidskou existencí, tu a tam i špetkou magického realismu. Jeho prvotinou je sbírka kontemplativních povídek s názvem Kdysi dávno v budoucnu (2. vydání, MaHa, 2020). Dlouhodobě pracuje na románu s motivem reinkarnace, přičemž se věnuje také tvorbě kratších děl. V novele Mamince se budeš líbit (MaHa, 2020) čtenáře překvapil příběhem o mladé učitelce, toužící po štěstí. Zkušenosti ze své pedagogické praxe však nejobsáhleji zužitkoval v knize Učytelskej (Talent Pro Art, 2021), satirickém románu z prostředí základní školy, který do značné míry reflektuje stav dnešního školství, ale také společnosti jako takové.
(Zdroj informací: knihkupectví Kosmas.cz)

 

Vyhrajte knihu Učytelskej

Jako malý chtěl Čenda být kde čím. I když učitel mezi vysněnými profesemi nebyl, v dospělosti se jím stal. Válčí tak nejen s pubertálními výrostky v lavicích, ale i se zkostnatělostí školského systému a tak trochu i sám se sebou. Podaří se mu dát si dohromady vztah s otcem, najít lásku a stát se znovu člověkem, nebo už ho krize identity dohnala tam, odkud není cesty zpět? To si přečtěte v satirickém románu Jaroslava Konvičky.

Ve spolupráci s autorem Jaroslavem Konvičkou vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Učytelskej vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Učytelskej
probíhá od 1. do 14. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Učytelskej

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUčytelskej

Konvička, Jaroslav

Talent Pro ART, 2021

Napsat komentář