Získejte příběh o dlouhém čekání na pomstu

Pravomil-audiokniha-perex
Pravomil Raichl toho napříč 20. stoletím prožil opravdu hodně – narodil se za první republiky, dospěl během druhé světové války a komunistický režim už byl pouze shnilou třešničkou na dortu. Nyní se vrací do své milované Vlasti, aby se pomstil.

Návrat ve jménu pomsty

Těžko si představit lepšího průvodce našimi dějinami 20. století, než je Pravomil Raichl, titulní hrdina nové prózy Petra Stančíka. Dítě první republiky, které dospělo v pekle druhé světové války a kvůli neshodám s komunistickým režimem muselo opustit milovanou Vlast, aby se do ní po téměř půl století vrátilo ve jménu spravedlivé pomsty.

Historický román v podání autora Mlýnu na mumie či Andělího vejce ovšem nenabízí jen poutavý příběh v dobových kulisách, ale také notnou porci absurdního humoru, který celé vyprávění okořeňuje a odlehčuje. Ani řada úsměvných momentů a směšných motivů však nezakryje tragický úděl lidí poznamenaných válkou a totalitou, kterým slovy protagonisty „už záleží jenom na žvanci, a půjdou za tím, kdo jim slíbí větší porci“.

 

Pravomil aneb Ohlušující promlčení

Autor: Petr Stančík

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpreti: Jan Vlasák, Jitka Ježková, Pavel Batěk
Délka: 12 hodin 8 minut
Vydáno: 8/2021
EAN: 8594169484228

Přečtěte si více o audioknize Pravomil aneb Ohlušující promlčení, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

petr-stancikPetr Stančík (* 1968) je prozaik, básník a především patafyzik a hračička, který publikoval zpočátku pod pseudonymem Odillo Stradický ze Strdic. Studoval DAMU a působil jako režisér, textař a konzultant. Prahu, která je trvalým milostným objektem jeho psaní i rouhání, osobitě zachytil už v satiře Pérák (2008), kde si dobírá protektorátní legendu o českém supermanovi. Naše hlavní město v dobách prusko-rakouské války učinil kulisou detektivní fantasmagorie Mlýn na mumie (2014), za kterou o rok později obdržel cenu Magnesia Litera. Nezkrotný náhled na dějiny prokázal i ve fraškách Andělí vejce (2016) a Nulorožec (2018). Po úspěchu knihy Mrkev ho vcucla pod zem (2013), v níž školákům předložil vegetariánský horor, pokračuje v tvorbě pro nejmenší na humoristickou notu, jak dokládají dosud šestisvazková série o jezevčím vynálezci Chrujdovi (od 2014) nebo provrtaná knížka O díře z trychtýře (2016). Nadšeně přijatá groteska o trojlístku mladistvých ochránců veřejného pořádku, „kteří zacházejí do hloubky kapesní ponorkou“, získala Zlatou stuhu 2018 a má už dvě pokračování: H2O a poklad šíleného oka (2018) a H2O a pastýřové snů (2019).
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Pravomil aneb Ohlušující promlčení

Po téměř půl století se Pravomil Raichl vrací do své milované Vlasti, kterou musel opustit kvůli neshodám s komunistickým režimem. Vrací se, aby se pomstil. Boží mlýny totiž někdy melou nestoudně pomalu… Poslechněte si audio verzi historického románu Petra Stančíka, který je inspirován osudem nechvalně známého komunistického soudce a prokurátora Karla Vaše.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Pravomil aneb Ohlušující promlčení, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu
Pravomil aneb Ohlušující promlčení
probíhá od 29. září do 12. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Pravomil aneb Ohlušující promlčení

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePravomil aneb Ohlušující promlčení (audiokniha)

Stančík, Petr

OneHotBook, 2021

Získejte příběh o dlouhém čekání na pomstu - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. kistka napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za výhru Tajná mantra, už je doma a čeká na přečtení.

  2. SONIKA napsal:

    Děkuji za knihu Všechno je krásné

  3. Alena napsal:

    Děkuji za audioknihu Pravomil, už poslouchám.

Napsat komentář