Zahrajte si informace ze zákulisí dezinformační války

putinovi-trollove-perex
O dezinformacích, které ovlivňují celosvětové dění a jejichž původ lze vystopovat v Rusku, se nejen v českých médiích hovoří stále častěji. Kdo stojí za šířením falešných zpráv a jak těžké je proti nim bojovat?

Dezinformace hýbou světem

Finská novinářka Jessikka Aro popsala fungování petrohradské trollí továrny na dezinformace, kterou financoval ruský oligarcha blízký prezidentu Vladimiru Putinovi. Výsledky její práce vyústily v drsnou mstu. Přesto se novinářka nevzdala a v knize Putinovi trollové líčí nejen svůj příběh, ale i známé případy kritiků dezinformačních aktivit, jako je finančník Bill Browder či vyšetřovatel skupiny Bellingcat Eliot Higgins.

 

Putinovi trollové

Autorka: Jessikka Aro

Vydalo: nakladatelství N media
Překlad: Lenka Fárová
Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-907922-1-0

Přečtěte si více o knize Putinovi trollové, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na náš článek nebo si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Putinovi trollové

O tom, že se nejen v České republice, ale i dalších zemích světa, šíří dezinformace pocházející z Ruska, se v médiích hovoří stále častěji. Finská novinářka Jessikka Aro se na tuto problematiku zaměřila i ve své knize, kde popsala, jak ruská informační válka funguje, i to, kdo za šířením falešných zpráv stojí a proč. Přestože její práce nezůstala bez povšimnutí a celá situace vyústila v drsnou mstu, autorka se nevzdala a vy si tak její poznatky můžete přečíst i v češtině.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Putinovi trollové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Putinovi trollové
probíhá od 19. do 25. září 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Putinovi trollové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePutinovi trollové

Aro, Jessikka

N, 2020

Napsat komentář