Zasoutěžte si o příběh o tom, co vše lze najít v knihách

posledni-knihkupectvi-perex
Když se Grace Bennettová začte do knihy Hrabě Monte Christo, dočista jí to změní život. Nikdy předtím na čtení neměla čas, ale nyní ji pohltí natolik, že v obležení knih najde útěchu i novou naději jak během války, tak i po ní.

Síla slov, která dodávají naději

Grace Bennettová přichází v srpnu 1939 do Londýna a sní o novém začátku. Skončí ale jako pomocnice v malém zaprášeném knihkupectví. A to je problém – obchodu sice rozumí, jenže na čtení zatím nikdy neměla čas. Pak jí jeden milý mladý muž představí Hraběte Monte Christo a je z toho láska. Grace dočista propadne knihám a příběhům, které ji odvádějí od stále hrozivější situace. Muži odcházejí do války a mnozí se už nevrátí, děti jsou evakuovány na venkov a z nebe padá zkáza, která obyvatele připravuje o domovy, obživu i blízké.

A když jednou v krytu vyděšená sousedka požádá Grace, aby četla nahlas, stanou se z toho pravidelná setkání s příběhy, která pokračují v prostorách knihkupectví. Z posluchačů se stanou přátelé, které spojuje nejen útěcha nacházená v síle slov, ale také ochota podat pomocnou ruku a nenechat druhého padnout.

 

Poslední knihkupectví

Autorka: Madeline Martinová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Marcela Nejedlá
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2021
ISBN: 978-80-271-3142-6

Přečtěte si více o knize Poslední knihkupectví, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si prohlédnout také ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Paní Weatherfordová znovu vzdychla a napila se čaje. „Kdysi to bývala hezká zahrada.“
„A zase bude,“ ujistila ji Grace s větším přesvědčením, než sama cítila. Protože jestli dojde k náletům, bude vůbec někdy nějaká zahrada stejná jako dřív? Bude na tom někomu z nich záležet?
Ty myšlenky na ni dotíraly a zahalovaly jí mysl stíny. „Paní Weatherfordová,“ vyhrkla rychle, nechtěla už myslet na válku ani na nálety. „Mohla bych vědět, co je to za obchod, co vede pan Evans?“
„Jistě, drahoušku.“ Jejich hostitelka rázně odložila šálek na podšálek, až to cinklo, oči se jí nadšeně rozzářily. „Je to knihkupectví.“
Grace se jen s námahou podařilo zakrýt zklamání. O knihách toho věděla hodně málo. Kdykoli se pokusila číst, našlo se něco, co jí to překazilo. Ve strýcově obchodě měla spoustu práce, snažila se vydělat dost na to, aby uživila sebe i matku, takže na čtení nezbýval čas. A potom její matka onemocněla. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Poslední knihkupectví

Když muži odchází do války, děti jsou evakuovány na venkov a vyděšené ženy se před bombami pršícími z nebe schovávají v krytech, poskytnou Grace a ostatním útěchu alespoň příběhy napsané v knihách, které si společně předčítají. Postupně se z nich stávají přátelé a jejich předčítání pokračuje i po válce v prostorách malého knihkupectví, kam Grace v roce 1939 přišla hledat novou naději a možnost začít znovu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Poslední knihkupectví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poslední knihkupectví
probíhá od 14. do 27. září 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Poslední knihkupectví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední knihkupectví

Martinová, Madeline

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář