Zasoutěžte si o první skutečný případ pro klub amatérských detektivů

ctvrtecni-klub-amaterskych-detektivu-perex
Každý čtvrtek se čtyři přátelé schází, aby společně hloubali a přemýšleli nad některou z nevyřešených vražd. Co na tom, že je všem kolem osmdesátky, jejich důvtip věk hravě vyváží. Dokáží díky němu odhalit i vraha místního developera?

Penzisté na stopě zabijáka

V poklidné vesnici pro penzisty se jednou týdně scházejí čtyři přátelé, aby vyšetřili nevyřešené vraždy. Když je však místní developer nalezen mrtev, „Čtvrteční klub amatérských detektivů“ se ocitne uprostřed svého prvního skutečného případu. Čtveřici přátel, Elizabeth, Joyce, Ibrahimovi a Ronovi, možná táhne na osmdesát, ale pořád ještě mají pár es v rukávu. Dokáže naše velice neobvyklá, ale důvtipná partička chytit zabijáka, dřív než bude pozdě?

 

Čtvrteční klub amatérských detektivů

Autor: Richard Osman

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 356
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-7565-842-5

Přečtěte si více o knize Čtvrteční klub amatérských detektivů, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Donna de Freitasová se vzpamatovala, ale uvědomila si, že už nemyslí na obědy v hostinci nebo tetování – teď myslela na kurz zvládání davových nepokojů, který absolvovala za starých dobrých časů v jižním Londýně.
„Tak o čem si chcete povídat?“ zeptala se Donna. „Musím s vámi strávit aspoň tři čtvrtě hodiny, jinak za přednášku nedostanu náhradní volno.“
„Třeba o institucionálním sexismu v policejních složkách?“ navrhla Elizabeth.
„Já bych rád mluvil o nezákonným zastřelení Marka Duggana, schváleným státem a –“
„Posaď se, Rone!“
Takhle to pokračovalo, příjemně a zábavně, až měli hodinu za sebou, načež posluchači Donně vřele poděkovali, ukázali jí fotografie vnoučat a potom ji pozvali, aby zůstala na oběd. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Čtvrteční klub amatérských detektivů

Elizabeth, Joyce, Ibrahimovi a Ronovi je sice kolem osmdesáti, ale to neznamená, že by nad šálkem čaje debatovali o nudných věcech a vzpomínali na ztracené mládí. Naopak jim to ještě pálí, proto se jednou týdně schází, aby vyšetřovali nevyřešené vraždy a procvičili mozkové závity. Když se dozví o smrti místního developera Iana Venthama, je jim jasné, že je to jejich šance. Podaří se čtveřici důvtipných penzistů odhalit vraha? To už si přečtěte v krimi knize anglického spisovatele Richarda Osmana.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Čtvrteční klub amatérských detektivů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Čtvrteční klub amatérských detektivů
probíhá od 11. do 17. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Čtvrteční klub amatérských detektivů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrteční klub amatérských detektivů

Osman, Richard

Jota, 2021

Napsat komentář