Zahrajte si o román o přežití v drsném mužském světě

krehka-krasa-perex
V durynské vesnici běží život po staletí stejně a sklářství se zde dědí z generace na generaci. Také Joost Steinmann má úspěšnou dílnu, ale bohužel také tři dcery. Jak si po jeho smrti poradí ve světě vyhrazeném pouze mužům?

Překážky na cestě za snem

V durynské vesnici Lauscha běžel život po staletí stále stejně. Zdejší skláři byli vyhlášení svým uměním, které předávali z otce na syna. Joost Steinmann vedl úspěšnou rodinnou dílnu, přestože měl jen tři dcery. Když ale nečekaně zemřel, zůstaly Johanna, Ruth a Marie bez peněz. Jak mají tři osamělé ženy přežít v mužském světě? Podle tradice bylo foukání skla vyhrazeno pouze mužům, ženy mohly jen pomáhat se zdobením.

Nezbylo jim nic jiného než přijmout práci u konkurence. Ani celodenní dřina jim ale nezajistila dost prostředků k přežití. Nejstarší Johanna se proto vydala do města, kde se stala asistentkou jednoho ze zdejších obchodníků, který prodával sklo do celého světa. Ruth se rozhodla získat bohatého manžela a nejmladší Marii, stále zasněnou a tichou, natolik uchvátilo jiskřivé kouzlo skla, že porušila všechna pravidla a tajně usedla ke kahanu svého otce.

Všechny tři ale budou muset ještě zdolat mnoho překážek a spojit síly, aby si splnily svůj sen o nezávislosti a svobodě.

 

Křehká krása

Autorka: Petra Durst-Benningová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Rudolf Řežábek
Počet stran: 464
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2021
ISBN: 978-80-271-1288-3

Přečtěte si více o knize Křehká krása, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Křehká krása

Ve vesnici Lauscha se sklářské umění dědí po generace z otce na syna. Také Joost Steinmann by svou úspěšnou dílnu rád někomu předal, ale bohužel má pouze tři dcery, které v tomto mužském světě nemají šanci uspět. Po jeho smrti proto dívky musí přijmout práci u konkurence, ale ani to nestačí k tomu, aby se jim dobře žilo. Jak se rozhodnou situaci řešit a jaké překážky budou muset překonat na své cestě k nezávislosti? To si přečtěte v románu Petry Durst-Benningové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Křehká krása vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Křehká krása
probíhá od 29. června do 12. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Křehká krása

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKřehká krása

Durst-Benningová, Petra

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář