Druhý díl Vídeňských zločinů

Videnske-zlociny-1918
Čtenáře, co si oblíbili historicko-kriminální sérii rakouského spisovatele Andrease Pittlera, potěší vydání druhého dílu. Tentokrát s podtitulem 1918: Vražda na konci války.

Kriminální román současného rakouského autora bestsellerů Andrease Pittlera 1918: Vražda na konci války je druhý ze série Vídeňské zločiny. Major David Bronstein ve velmi sugestivně vylíčené atmosféře rozpadajícího se mocnářství vyšetřuje dva případy: vraždu mladé ženy a záhadné zmizení generálporučíka Wilhelma Spitzera von Grabensprung, který byl shodou náhod jeho velitelem na bojištích první světové války. Při putování spletitými slepými uličkami obou případů se Bronstein strachuje o život svého otce, který onemocněl španělskou chřipkou, ale zároveň prožívá vášnivou – a tentokrát opětovanou – lásku ke krásné revolucionářce Jelce. Cítí také nostalgický stesk nad rozpadem staleté říše a obavy z nového světa, který vzniká na jejích troskách.
Kniha líčí rozpad Rakouska-Uherska a vznik nástupnických států jinak, než je u nás obvyklé, a nabízí tak českým čtenářům zajímavý a nepředpojatý pohled z druhé strany.

Vídeňské zločiny 2: Vražda na konci války /1918/

Autor: Andreas Pittler
Přeložil: Vítězslav Čížek

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 130×208 mm
ISBN: 978-80-88396-08-6
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Vídeňské zločiny 2: Vražda na konci války /1918/ vydalo nakladatelství Hejkal.

Ukázka z knihy

Neděle
10. listopadu 1918

„Bronsteine! Jsi to ty?“
Policejní major zmateně zvedl zrak. Kdo ho to vlastně oslovil?
„Jsi to ty, viď?“
Stála před ním vyzáblá postava a on si ji neuměl nikam zařadit. Zoufale přemítal, odkud by toho muže měl znát.
„Ty pořád nevíš, kdo jsem, že ne?“
„Ehm, je mi líto, nemůžu na to přijít,“ odpověděl nejistě.
„Krzeszinsky. Nikolaus Krzeszinsky z Krakova. Byl jsem desátníkem…“
„…v mé jednotce,“ doplnil Bronstein a po tváři se mu rozlil široký úsměv.
„Krzeszinsky, ty chlape jeden, tak ty ještě žiješ! To mám vážně radost! Jak dlouho jsme se neviděli? Jsou to nejmíň dva roky, viď? Co mě propustili z lazaretu, tak jsme se už nepotkali. Teda, Krzeszinsky, to jsem opravdu rád. Povídej, jak se ti vedlo? Je s tebou všechno v pořádku? Potřebuješ něco? Můžu ti v něčem pomoct?“
Bronstein překypoval radostí, že vidí starého kamaráda z války. Instinktivně mu vyšel naproti a srdečně ho objal. Pak zase o krok ustoupil a prohlédl si bývalého druha. „A pověz, co vlastně děláš v Dornbachu?“

Ukázku si můžete dočíst na webu nakladatele.

O autorovi

Andreas Pittler (narozen 21. listopadu 1964 ve Vídni) je současný rakouský autor bestsellerů. Jeho prarodiče z matčiny strany pocházeli z českých zemí, dědeček z Klatov a babička z Ostravy. Za dob monarchie se přestěhovali do Vídně. Pittlerův otec pocházel ze známého poutního místa Mariazellu ve Štýrsku. Andreas Pittler po gymnáziu studoval historii na Vídeňské univerzitě, absolvoval ji s titulem doktora filozofie. Později pracoval jako novinář a historik a napsal mnoho knih faktu. V roce 2000 vydal první román, a od té doby až dosud 22 dalších. Jeho série o vídeňském kriminalistovi Davidu Bronsteinovi dosáhla v Rakousku mimořádné obliby a vyšla v mnoha vydáních, jednotlivé knihy se pravidelně umisťují na prvních místech žebříčků bestsellerů a byly přeloženy do řady jazyků. V roce 2006 získal Stříbrnou medaili za zásluhy o Rakouskou republiku, o deset let později mu spolkový prezident Fischer propůjčil profesionální titul profesor. Žije a pracuje ve Vídni.
První knihou jeho série Vídeňské zločiny je Případ podivné sebevraždy.

Zdroj informací: nakladatelství Hejkal


Hejkal je malé rodinné nakladatelství. Vydává hlavně beletrii – českou (antologie Země skrytých úsměvů, knihy Markéty Hejkalové aj.), finskou (Mika Waltari, Arto Paasilinna) a nově též rakouskou (historické detektivky Andrease Pittlera). Nakladatelství Hejkal je spolupořadatelem Podzimního knižního veletrhu – 31. ročník se bude konat 15. a 16. října 2021 v Havlíčkově Brodě.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVídeňské zločiny 2: Vražda na konci války /1918/

Pittler, Andreas

Hejkal, 2021

Napsat komentář