Získejte příběhy z Tokia nejen o kočkách a osamělosti

kocka-a-mesto-perex
Vydejte se do Tokia, jedné z největších světových metropolí, a seznamte se s několika místními obyvateli. Jejich životy spolu zdánlivě nemají nic společného, ale to se změní, když je nečekaným způsobem propojí tříbarevná kočka.

Tajemství ukrytá v tokijských uličkách

Propletené příběhy o kočkách, Tokiu, osamělosti a vykoupení

Tatéra oddaného tradiční technice pohltí ohromující zakázka; bezdomovec se usadí v opuštěném kapslovém hotelu; přepracovaný taxikář nepřestává oplakávat svou zesnulou manželku; uzavřený samotář se bojí opustit byt; přeborník ve videohrách hledá lásku – a všechny tyto lidi spojuje tajemná kočka, která mění podobu a tančí ulicemi Tokia. Při svých toulkách se dotýká životů jeho obyvatel a nečekanými a někdy i magickými způsoby je propojuje.

 

Kočka a město

Autor: Nick Bradley

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Anna Křivánková
Počet stran: 339
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2021
ISBN: 978-80-275-0388-9

Přečtěte si více o knize Kočka a město, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Nick Bradley (nar. 1982) vyrostl v britském Bathu, strávil deset let v Japonsku a v současnosti žije v Norwichi. Vystudoval anglickou literaturu, pracoval například jako učitel angličtiny a japonštiny, překladatel videoher a fotograf. Mluví plynně japonsky a na University of East Anglia právě dokončuje doktorské studium věnované zobrazení koček v japonské literatuře. Román Kočka a město (2020) je jeho prvotina.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kočka a město

V Tokiu, jednom z největších a nejmodernějších měst světa, se zadními uličkami potuluje tříbarevná opuštěná kočka. Během svých toulek se mihne životem několika lidí, jejichž osudy spolu zdánlivě nesouvisí, ale přesto je právě přítomnost čtyřnohého tvora nečekaným způsobem propojí. Přečtěte si o nich více v románové prvotině Nicka Bradleyho.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kočka a město vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kočka a město
probíhá od 17. do 30. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Kočka a město

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka a město

Bradley, Nick

Host, 2021

Napsat komentář