Získejte román o štěstí vonící sladkostmi a levandulí

stesti-ma-barvu-levandule-perex
Když se Penelope dozví, že její babička je v nemocnici, neváhá ani minutu a vydává se do Provence, aby se postarala o její penzion. Doma ji beztak nic nedrží, a navíc doufá, že mezi lány levandule přijde na jiné myšlenky. Podaří se jí to?

Štěstí i láska čeká v Provence

Babička vypadla z okna! Taková zpráva by Penelope, které všichni říkají Pepe, převrátila život naruby, i kdyby už nebyl v troskách. V práci dostala výpověď a od přítele kopačky po telefonu. A tak je vlastně ráda, že se musí postarat o babičku místo toho, aby řešila svůj vlastní život. Hned vyrazí do malého penzionu v Provenci, kde se sestrou trávily u babičky každé prázdniny. Jenže tam jsou už hosté, o které je třeba se postarat, a babička si poleží v nemocnici.

A tak se Pepe s chutí pustí do práce. Mezi péčí o hosty, pečením francouzských dezertů a procházkami po fialových lánech levandule si uvědomí, že je konečně šťastná. Postupně najde sílu dát do pořádku svůj život i vztahy. Uvědomí si, že pravou lásku měla celou tu dobu přímo u nosu?

 

Štěstí má barvu levandule

Autorka: Pauline Maiová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Prešlová
Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-271-1266-1

Přečtěte si více o knize Štěstí má barvu levandule, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Co se stalo?“ Skoro jsem zaječela, zdálo se mi, že mi do krku spadla ježatá koule a chce mě zadusit. Mých devětadvacet let rázem zmizelo a já jsem si připadala vyděšená a ochromená bezmocí jako malé dítě.
„Nevíme přesně. Je to záhada, zřejmě vypadla z okna na půdě. Naštěstí skončila v křoví a to zmírnilo dopad.“
„Z okna na půdě? Mamie vypadla z okna na půdě? Chceš mě tahat za nos? Z toho se přece vypadnout nedá!“ Dolní hrana jediného okna v prostorné střešní místnosti se nacházela dobrý metr nad zemí a měla široký dřevěný parapet. Jako dítě jsem se ráda v noci tajně proplížila nahoru, uvelebila se na měkkých poduškách a četla si ve světle baterky, dokud se mi oči samy nezavřely únavou. Aby člověk z toho okna vypadl, musel by vyšplhat na široké prkno, dolézt až ke kraji a trochu se odrazit – to jsou všechno věci, které by mamie nikdy neudělala. Ani jsem si nebyla jistá, jestli by jí to stářím zesláblé svalstvo vůbec dovolilo. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Štěstí má barvu levandule

Penelope doma v berlínském bytě nic nedrží – v práci dostala výpověď a přítel se s ní rozešel. Proto když je potřeba zaopatřit babiččin malý penzion La Petite Sorcière, nasedne do svého žlutého Brouka a vyrazí směr Provence, kde jako malé se sestrou Clem trávily každé prázdniny. A práce zde na ni čeká opravdu hodně, takže okamžitě zapomene na všechny své problémy a málem si ani nevšimne, že přímo pod nosem má pravou lásku. Přečtěte si, kdy si to uvědomí, v románu Pauline Maiové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Štěstí má barvu levandule vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Štěstí má barvu levandule
probíhá od 1. do 14. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Štěstí má barvu levandule

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí má barvu levandule

Maiová, Pauline

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář