Motivace pro každého

motivace-pro-kazdeho
Nevíte, jak bojovat se strachem nebo prokrastinací? Zaháníte úzkosti přehnanou péčí o domácnost? Nebo jen chcete lépe pracovat se svou životní energií, ale moc nevíte, jak na to? Dnes si na některé z otázek odpovíme za pomoci knih o seberozvoji a motivaci.

V první knize nás životní koučka seznámí se strachem, nedůvěrou, stresem i prokrastinací a na příkladech z vlastního života nám ukáže, jak se z podobných stavů vymanit a jak negativní emoce využít ve vlastních prospěch. Mimo jiné přizná vlastní chyby, nedostatky a bod zlomu, kdy se ze špatné cesty dostala na tu správnou.

Bez obav

Zahoďte strach a pochybnosti a využijte svůj potenciál naplno
Autorka: Amber Rae
Přeložila: Jitka Němečková

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 137×210 mm
ISBN: 978-80-7413-434-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bez obav vydalo nakladatelství Zoner Press.

Tuto knihu napsala žena. Silná žena. Na tom, že tato kniha vychází v češtině, mají zásluhu tři ženy: překladatelka, redaktorka a šéfredaktorka (jazykové korektury nepočítám, sorry, Vašku). Je to opravdu hodně ženská kniha. Znamená to, že je jenom pro ženy? Vůbec ne! Naopak. Je o tom, jak jít do hloubky, jak rozpitvat své emoce a využít je ve svůj prospěch. S tím mívají problém spíš muži, není to tak?
Ale ne, nejde o to, jestli jste žena, muž nebo cokoliv mezi tím. Máte možnost nahlédnout do hloubi duše osoby, která se rozhodla zcela otevřeně mluvit o svých chybách, o svých nejpekelnějších pocitech, které ji ničily a vedly špatným směrem. Máte možnost inspirovat se jejími prohrami a úspěchy a začít pracovat sami na sobě. A to je přece úžasné! Zahoďte obavy, které vás svazují, a vydejte se na cestu za zvídavostí.

 

Ukázka z knihy

Otázka, u které mi, jakožto spisovatelce, řečnici a umělkyni, dělá upřímná odpověď stále největší problém – a se kterou jsem se při psaní této knihy často potýkala – zní: „Co si o mně pomyslí?“
Za touto otázkou se však ve skutečnosti skrývá jiná: „Co když mě odmítnou a opustí?“
Jsem vášnivá čtenářka, která hltá vyprávění plná citu. Příběhy, se kterými souzním nejvíce, jsou většinou ty, které v živých detailech vypráví osobní cestu autora. Nemyslím příběhy typu „koukněte, jak jsem skvělý a úspěšný“, ale spíše „jak jsem všechno podělal, spadl na zadek a znovu se postavil“. Když takhle autor odhalí své nitro, můžu v něm jasněji zahlédnout i samu sebe.
Při psaní této knihy jsem se rozhodla řídit stejným principem: vyprávět příběhy tak pravdivě a nepokrytě a vyplnit je tolika nepříjemnými, ale upřímnými detaily, až si budu připadat, jako bych před vámi stála nahá bez jakýchkoliv tajností. Mým cílem není to, abyste poznali mě, ale abyste spíše spatřili sebe. (str. 15–16)

***

Každé dítě přichází na svět nekonečně zvídavé a zajímá ho vše okolo. Pomalu je však tato zvídavost utišována společností a nakonec se naučíme ji nahradit strachem.
Teprve když jsem udělala vše, co jsem si myslela, že mám udělat, a stala se takovou, jakou mě chtěli mít ostatní, uvědomila jsem si, že mi uvnitř něco chybí.
Ve snaze získat zpět to zvídavé a kreativní dítě ve mně, které jsem kdysi znala, ale ztratila, obrátila jsem svůj život ve výzkumnou stanici. Cílem bylo zjistit, kým jsem byla, než mi svět nařídil, kým mám být.
Četla jsem každou knížku o seberozvoji, která se mi dostala pod ruku. Radila jsem se s psychology, léčiteli, umělci, neurovědci, podnikateli, spisovateli, astrology, mystiky a lídry – mnohé z nich potkáte i v této knize. Každý den jsem se obracela na svého nestaršího a nejmilejšího přítele, svůj deník, abych se zbavila kritiky a znovuobjevila ten klidný, tichý hlas uvnitř. Horlivě jsem prozkoumávala nové nápady a přístupy, abych zjistila, co je mi příjemné a co opravdu vyjadřuje moje já. (str. 27–28)

Jak to bylo dál? Pokračujte v ukázce.

 

O autorce

Amber Rae je spisovatelka, výtvarnice a životní koučka, která pomocí práce s emocemi pomáhá najít cestu nadaným, úspěšným ale také prostě jen ztraceným lidem. Využívá k tomu formu deníku a různých záznamů, na které vyčlenila prostor i v této knize. Cvičení a otázky vám pomohou zamyslet se nad svými emocemi a řešit své obavy hned, bez odkládání. Ať už jste zaseknutí v práci, kterou nesnášíte, nebo netušíte, co dělat s vlastním životem. Ať už se snažíte pracovat na svém snu a stále vás dusí strach, nebo si od života přejete víc, ale nevíte, kde začít. V takových chvílích vám kniha Bez obav pomůže čelit strachu a odemknout váš potenciál – i kdyby před vámi ležely sebevětší překážky.

Zdroj informací: Zoner Press

 

Nakladatelství Zoner Press

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti Facebook.

————————————————

Máte pocit, že se váš život točí jen kolem domácnosti? Trávíte veškerý svůj volný čas snahou o udržení pořádku? Pak je další kniha právě pro vás. Zjistěte, jak čas strávený s mopem zkrátit a investovat jinde.

Neplýtvejte svým časem

Najděte si každý den chvilku pro sebe
Autorka: Gemma Bray
Přeložil: René Souček

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2223-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Neplýtvejte svým časem vydalo nakladatelství Grada.

Pokud klesáte pod tíhou svých povinností – péče o rodinu, vedení domácnosti, úspěšné kariéry, je tato kniha právě pro vás. Je určena pro všechny vystresované, přetížené matky, které se snaží zvládat všechny věci spojené s chodem rodiny i s prací, ale zároveň se pokoušejí urvat si trochu času i pro sebe.
Je zřejmé, že nemůžete splnit vše, co máte na svém nekonečném seznamu úkolů. Nemůžete ani zastavit čas nebo vytáhnout z rukávu hodinu navíc. Můžete však použít strategie, s nimiž svůj čas dostanete pod kontrolu. Autorka v knize představuje techniku organizovaného času, vzorový plán, který vám poskytne nástroje pro vybudování vašeho životního rámce, díky němuž budete vždy vědět, kde máte být, co máte dělat a kdy to máte dělat. A především si dokážete najít čas sama na sebe.

 

O autorce

Gemma Bray je dle Sunday Times nejprodávanější autorkou, která přišla s revolučním řešením toho, jak ostatní lidé organizují nejen domácí práce, ale i každodenní život. Všechno to začalo před 14 lety, kdy přemožena novou rolí matky bojovala s úzkostmi, které se projevovaly častým úklidem, a jak brzy zjistila, nadměrnému čištění se věnovala každý den celé hodiny. S odhodláním s úklidem přestat a převzít zpátky kontrolu nad svým životem se posadila ke kuchyňskému stolu a vyvinula novou metodu úklidu, která trvala jen 30 minut denně. Přišla s novým způsobem čištění lednice a osvobodila se tak od svých nekonečných seznamů úkolů. Pokračovala v rozšiřování své metody v knize The Organised Time Technique, která dokáže rozběhnout i ty nejzmatenější životy jako hodinky! Již více než deset let, se dvěma nejprodávanějšími knihami a dvěma nejprodávanějšími aplikacemi, pomáhá rodičům po celém světě osvobodit se od nahromaděných starostí.

Zdroj informací: TheOrganisedMum.blog (přeloženo)

 

Nakladatelství Grada

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Někdy je potřeba zastavit se a pomocí meditace se ponořit do sebe sama. Pracovat se svou životní energií. Dejte šanci knize uznávaného duchovního gurua a zjistěte, jak funguje váš vnitřní svět.

Hledání

Deset obrazů býka
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 255
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7593-248-8
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Hledání vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Životní energie je věčnou záhadou. Odkud pramení? Co je jejím zdrojem? Těmito otázkami se lidé zabývají od nepaměti. Mistr Osho na ně odpovídá prostřednictvím zenového příběhu Deset obrazů býka, symbolického zpodobnění deseti etap zenové cesty v deseti fázích krocení býka. Poznatky dávných mistrů zde spojuje s vlastními osobitými postřehy – odhaluje fungování vnitřního světa, nabízí prostor pro meditaci a ukazuje, jak nové prožitky využít ke zvládání náročných, stresových situací.

 

O autorovi

Osho byl indický duchovní učitel, mystik a guru. Profesor filozofie, který cestoval v šedesátých letech po Indii jako veřejný řečník. Pro neskrývanou kritiku tradičních náboženství, společnosti a otevřenost svých projevů se stal velmi kontroverzním. Prosazoval mimo jiné i otevřenost a detabuizaci sexu, což mu v indických a později mezinárodních médiích vyneslo přezdívku „sexuálního guru“. Ve státě Oregon v USA založil mezinárodní komunitu. Stres způsobený problémy s místními obyvateli mu způsobil mnoho nemocí, na jejichž následky nakonec zemřel. V Čechách mu již vyšlo několik knih, například Osho na každý den, Emoce, Život je mýdlová bublina a další.

Zdroj informací: Kosmas

 

Nakladatelství BETA

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnešních knih by vám usnadnila život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHledání

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

zobrazit info o knizeNeplýtvejte svým časem
Najděte si každý den chvilku pro sebe

Bray, Gemma

Grada, 2021

zobrazit info o knizeBez obav
Zahoďte strach a pochybnosti a využijte svůj potenciál naplno

Rae, Amber

Zoner Press, 2021

Napsat komentář