Získejte příběh inspirovaný mexickými legendami

bohove-jadeitu-a-stinu-perex
Velká města na severu Mexika pulzují životem a ulicemi zní jazz, ovšem ospalé městečko, kde žije Kasiopea Tun, je přesným opakem. Ona však sní o lepším životě, ve kterém jí lidé neopovrhují, a mayský bůh smrti by jí mohl její přání splnit…

Cesta do temné mayské říše mrtvých

Poloostrov Yucatan, 20. léta minulého století. Velká města na severu Mexika pulzují jazzovými rytmy, ale Kasiopea Tun uklízí a posluhuje v bohaté rezidenci svého děda a na zábavu nemá čas. Ráda by žila jinak a jinde než v ospalém a staromilském zapadákově mezi příbuznými, kteří jí opovrhují.

Snění o zajímavém životě a naděje na jakoukoli změnu se zdají neuchopitelné jako hvězdy na obloze – až do chvíle, kdy Kasiopea ze zvědavosti a vzdoru otevře truhlici v dědově pokoji. Neúmyslně tak vypustí na svobodu uvězněného mayského boha smrti a nezbývá jí než souhlasit, že mu pomůže získat zpátky trůn a moc, o něž jej připravil vlastní bratr. Selhání by znamenalo (nejen) Kasiopeinu smrt, úspěch pak splnění dávných snů a přání.

Kasiopea se tedy pouští do svého největšího dobrodružství – vyzbrojená jen vlastním úsudkem a ve společnosti toho zvláštně přitažlivého boha se vydává na výpravu z yucatanských pralesů až do epicentra moderního dění, jímž je Mexico City, a dál, do hlubin a temnot mayské říše mrtvých, z níž se obyčejní smrtelníci obvykle nevracejí.

 

Bohové jadeitu a stínu

Autorka: Silvia Moreno-Garcia

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Ina Leckie
Počet stran: 351
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-7565-736-7

Přečtěte si více o knize Bohové jadeitu a stínu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Bohové jadeitu a stínu

Kasiopea Tun sní o životě plném krásných zážitků, přátel a lásky, ale místo toho poklízí v ospalém zapadákově v rezidenci svého děda Cirila a příbuzní se k ní chovají jak k nejpodřadnější služce. Právě vzdor spolu se zvědavostí mohou za to, že Kasiopea jednoho dne udělá něco, co neměla. Z dědovy truhlice vypustí uvězněného mayského boha smrti a ten ji přinutí, aby mu pomohla. Dívka se tak vydává na dobrodružnou cestu, která ji buď bude stát život, nebo se jí na jejím konci splní všechny sny. Jak Kasiopea dopadne? To už si přečtěte sami v knize pro mladé čtenáře, jejíž autorkou je mexická spisovatelka Silvia Moreno-Garcia.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Bohové jadeitu a stínu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bohové jadeitu a stínu
probíhá od 16. do 22. května 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy pro mladé Bohové jadeitu a stínu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohové jadeitu a stínu

Moreno-Garcia, Silvia

Jota, 2021

Získejte příběh inspirovaný mexickými legendami - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Zuzina26 napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla nádherná kniha Bohové jadeitu a stínu. Velmi děkuji a srdečný pozdrav všem knihomolům !!!

Napsat komentář