Zahrajte si o pátrání po osmadvacet let staré pravdě

kdo-je-bez-hrichu-perex
Robert Lindström v jedenácti letech zavraždil kamaráda, čímž si vysloužil pobyt ve výchovném ústavu a pěstounskou péči. Přestože si z vraždy nic nepamatuje, na své vině trvá i po osmadvaceti letech. Novinářka Lexa je však přesvědčená, že vše bylo jinak.

Tajemství vyplouvající na povrch

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí.

Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní novinářka Lexa a nabídne mu, že spolu o tom osudném létě, kdy byl Max nalezen mrtvý, napíšou knihu. Je přesvědčena o Robertově nevině. Proč ale on sám trvá na tom, že je vrah?

Na stockholmském předměstí, kde Robert vyrůstal a kam se po letech vrátil, aby si osvěžil paměť, je nalezena mrtvá holčička a začnou mizet další děti. Náhoda?

Vyšetřování policii přivádí stále blíž k Robertovi…

 

Kdo je bez hříchu

Autor: Bo Svernström

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 448
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-271-1685-0

Přečtěte si více o knize Kdo je bez hříchu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Kdo je bez hříchu

Před osmadvaceti lety Robert Lindström zavraždil svého kamaráda Maxe, nebo to alespoň všichni tvrdí, byť on sám si na události nepamatuje. To ho natolik poznamená, že ve svou vinu začne i sám věřit a stranit se lidí. Nyní se vrací na stockholmské předměstí a doufá, že by se mu vzpomínky mohly vrátit, ale místo toho se znovu dostane do hledáčku policie, protože se v okolí začnou ztrácet děti. Podaří se mu dokázat vlastní nevinu nejen nyní, ale také zpětně? To si přečtěte ve švédském thrilleru Boa Svernströma.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kdo je bez hříchu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kdo je bez hříchu
probíhá od 27. dubna do 10. května 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Kdo je bez hříchu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo je bez hříchu

Svernström, Bo

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář