Získejte humorné trapasy francouzské rodiny

Snachy-za-vsechny-prachy-perex
Martine si vysnila poklidnou sváteční večeři, během které se u nich doma sejde celá rodina a oslaví tak společně Vánoce. Jenže to by nesměli být Le Guennecovi, aby dopadlo vše tak, jak bylo naplánováno.

Vánoční (ne)pohoda

Chcete-li vytvořit neodolatelnou rodinnou komedii, budete potřebovat: despotického a egocentrického otce – Jacquesa. Martine – matku revoltující po čtyřiceti letech manželství. Jejich tři syny: věčného kluka Matthieua, který se brzy stane potřetí otcem, šéfkuchaře Nicolase, panovačného po tátovi, a Alexandra, bezbranného snílka. A především… tři nesnesitelné snachy! Dokonalou matku Stéphanie, úzkostlivou vegetariánku Lauru a nakonec Jeanne, nejistou třicátnici s feministickými názory, jejíž příchod významně naruší rodinný klid.

Dejte je všechny do velkého domu v Bretani. Přidejte ještě babičku Antoinette, před jejíž moudrostí bledne i dalajláma, a jednoho toulavého psa. Zamíchejte, nechte podusit na mírném ohni a pak… Dobrou chuť!

 

Snachy za všechny prachy

Autorka: Aurélie Valognesová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Kateřina Štáblová
Počet stran: 231
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-7565-846-3

Přečtěte si více o knize Snachy za všechny prachy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

„Foie gras, uzeného lososa, ústřice a srnčí… To je naprostá katastrofa! Obě moje snachy mě budou nenávidět,“ prohlásila Martine v panice.
Pro těhotnou ženu to opravdu nebyla ideální večeře. Ale jak to mohla Martine vědět? Matthieu, její nejstarší syn, to rozhodně přehnal, měl jí to říct předem. Otřela si ruce od foie gras do zástěry, otevřela v kuchyni všechny skříňky, kam dávala jídlo, a docela vyvedená z míry naříkala:
„Antoinette, myslíte, že mám ještě čas zaběhnout do supermarketu? Je teprve pět minut po půl deváté, tak když si pospíším…“
Martine nestihla ani dokončit větu, když se rozezněl domácí telefon.
„A do pr… čic!“ uklouzlo Martine. Cítila, jak hladina jejího stresu nebezpečně stoupá. (str. 20)

 

O autorce

Aurélie Valognesová (* 1983) se narodila nedaleko Paříže. Vystudovala obchodní školu v Remeši a její kariéra začala v marketingovém oddělení americké nadnárodní společnosti. Psát chtěla odjakživa, ale začala až v Itálii, kam byl její manžel odeslán za prací. „Doma nedovedu napsat ani řádek (…), ticho mě ruší, potřebuji hluk, lidi, tváře, hlasy.“ A tak po čtyřech měsících v milánské kavárně byla na světě její první kniha Mémé dans les orties. Napsala ještě dalších pět románů, Snachy za všechny prachy je v pořadí druhý. Získala si trvalou přízeň širokého publika, každá z jejích knih je bestsellerem. České čtenáře zaujala již knihou Když má štěstí kliku, která vyšla v nakladatelství Jota v roce 2020. Je matkou dvou synů a s rodinou žije v Bretani.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Snachy za všechny prachy

Jak se může vánoční večeře proměnit v peklo? V rodině Le Guennecových to jde poměrně snadno. Stačí, když se u jednoho stolu potká svérázný otec, revoltující matka a tři synové se svými nesnesitelnými přítelkyněmi. Přemoudřelá babička už je pak jen třešničkou na dortu a humoristický román je na světě. Pokud hledáte oddechové čtení a chcete se pobavit trapasy francouzské rodiny, kniha Aurélie Valognesové pro vás bude tou pravou.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Snachy za všechny prachy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Snachy za všechny prachy
probíhá od 1. do 14. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humorné romány Snachy za všechny prachy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSnachy za všechny prachy

Valognesová, Aurélie

Jota, 2021

Získejte humorné trapasy francouzské rodiny - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, děkuji za výhru. Kniha „Snachy za všechny prachy“ v pořádku dorazila.

Napsat komentář