Hmyz ze všech úhlů

hmyzuvod
V dnešních knižních tipech nahlédneme do světa hmyzu. Ať už se zajímáte o hmyz teoreticky a rádi byste se dozvěděli, co o něm ví moderní věda, či chcete vědět, který hmyz žije na vaší zahradě, dnešní knihy vám poskytnou odpověď.

Český entomolog a pedagog Jan Žďárek ve své nové knize Ohroženi hmyzem? přináší vědecký pohled na hmyz. Nečekejte však suchou akademickou práci. Na knize je jasně poznat, že ji psal obdivovatel a milovník hmyzu. Přístupným jazykem v ní prezentuje fascinující nové objevy z tohoto mikroskopického světa.

Ohroženi hmyzem?

Autor: Jan Žďárek

Počet stran: 528
Vazba: vázaná
Formát: 210×265 mm
ISBN: 978-80-200-3030-6
Doporučená cena: 895 Kč

Knihu Ohroženi hmyzem? vydalo nakladatelství Academia.

Záměrem autora je podat svědectví o pokrocích v poznávání života a chování hmyzu za posledních čtyřicet let od prvního vydání jeho úspěšné prvotiny Neobvyklá setkání. V důsledku prudkého technologického rozvoje výzkumných metod a nebývalého nárůstu počtu badatelských týmů se za tu dobu obraz našich šestinohých spoluobyvatel planety tak rozkošatěl a zpopularizoval, že neobvyklost setkávání s nimi se jaksi vytratila. Rozšířené vydání proto změnilo i titul tak, aby reflektoval celoživotní zkušenosti a osobní pohled entomologa-veterána na předmět jeho zájmu, lásky i obdivu.

Ukázka z knihy

ohrozenihmyzem-ukazka

Prolistujte si celou online ukázku z této knihy.

O autorovi

Prof. RNDr. Jan Žďárek, DrSc., (1938) vystudoval zoologii na Přírodovědecké fakultě UK. V Entomologickém ústavu a později v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR se zabýval fyziologií a etologií hmyzu. Jako pedagog působil na třech univerzitách v USA a doma přednášel v Praze a v Českých Budějovicích. Veřejnosti je znám jako autor populárně naučných knih o hmyzu Neobvyklá setkání (1980), Proč vosy, včely, čmeláci, mravenci a termiti? (1997) či Hmyzí rodiny a státy (Academia 2013), které získaly několik literárních ocenění.

Zdroj: kosmas.cz

O nakladateli

Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953, původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

————————————————

Zajímá vás, co za hmyz žije na vaší zahradě? Kniha Poznejte hmyz našich zahrad od německé bioložky Bärbel Oftringové je praktickou příručkou, která vám prozradí to nejdůležitější o hmyzu vyskytujícím se okolo vašeho domu, ať už bydlíte na vesnici či ve velkoměstě.

Poznejte hmyz našich zahrad

Autorka: Bärbel Oftringová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 215×185 mm
ISBN: 978-80-271-3012-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Poznejte hmyz našich zahrad vydalo nakladatelství Grada.

Příručka pro poznávání hmyzu, který se vyskytuje na zahradách a v okolí lidských sídel jak ve městě, tak na vesnici. Jsou zde zastoupeny hlavní a nejběžnější druhy, které většina lidí neumí určit.
U každého druhu hmyzu jsou také informace o jeho životě a vlivu na vaší zahradu (např. mšice). Najdeme zde blanokřídlý hmyz (vosy, pestřenky, včely, drvodělky), rovnokřídlý hmyz (luční koníci, cikády), brouky, drabčíky, ploštice, slunéčka, můry, motýly, ale i hmyz, který se vyskytuje u vodních loch (šídla, vážky).
Jednotlivé druhy jsou řazeny podle barev, což usnadní orientaci v knize.

Ukázka z knihy

hmyzzahrada-ukázkaPodívejte se i na další ukázkové strany z této knihy.

O nakladateli

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOhroženi hmyzem?
Neobvyklá setkání po 40 letech

Žďárek, Jan

Academia, 2021

zobrazit info o knizePoznejte hmyz našich zahrad

Oftringová, Bärbel

Grada, 2021

Napsat komentář