Zahrajte si o povídání o světě piva

pivar-a-blondyna-perex
Jak to dopadne, když si o pivu povídá blondýna a rocker? Budete překvapeni, ale z takového rozhovoru laika a pivaře s obsáhlými znalostmi může vzniknout zajímavé čtení. Pokud se chcete něco přiučit, tato kniha nabízí jedinečnou příležitost.

Co se dá s pivem prožít a užít

Povídání o pivních světech a o mnoha věcech ze života, které s pivem souvisejí. Pro pivní nadšence i laiky, mladé i starce, pro holky i kluky, pro abstinenty, odmítače, ochutnávače i alkoholiky. O omylech s pivem spojených, o pivních stylech, o předsudcích, zvycích a tradicích. A jen velmi lehce o tom, jak tedy pivo vzniká, o současnosti a pivní budoucnosti, ale zejména o tom, že piva jsou skvělým nápojem pro každého, pro všechna roční období i denní dobu, pro každou příležitost. O tom, co se dá s pivem užít a prožít.

Na stránkách knihy si o pivu z různých pohledů povídají blondýna, advokátka, spisovatelka a kdysi dávno také ministryně Daniela Kovářová, která objevila pivo teprve nedávno, a vypelichaný rocker, publicista, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a politický analytik Ladislav Jakl, který se o pivo zajímá celý život a jako prezident První pivní extraligy o něm také už mnoho let píše a pivo propaguje coby ušlechtilý nápoj. Jde o konfrontaci dvou úplně odlišných přístupů: udiveného, překvapeného, ale nadšeného a odhodlaného nováčka v sukních, a protřelého znalce, pro kterého je pivo způsobem života. Jejich konfrontace umožňuje nakouknout do pivních světů i tomu, kdo by si vážnou odbornou pivní literaturu nikdy nepřečetl, i tomu, koho nebaví jen lehké nezávazné pivní řeči. Kniha je určena pro ty, kteří se pivem chtějí hlavně bavit, ne ho studovat, ale kteří si chtějí udělat ve svých představách trochu pořádek a zbavit se mýtů a výmyslů.

 

Pivař a blondýna

Autoři: Daniela Kovářová, Ladislav Jakl

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 200
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2020
ISBN: 978-80-88073-55-0

Přečtěte si více o knize Pivař a blondýna, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Pivař a blondýna

Pro členy První pivní extraligy, která svou činnost zahájila už v roce 2010, je pití piva a vše kolem tohoto zlatavého moku takřka životním stylem a její prezident Ladislav Jakl se může měrou svých znalostí rovnat s lecjakým odborníkem. Oproti tomu Daniela Kovářová je v tomto „oboru“ nováčkem, byť nutno přiznat, že velmi nadšeným a odhodlaným, takže ledacos potřebuje dovysvětlit. Ať už se řadíte na stranu kteréhokoliv z nich, čtení jejich společné knihy vás bude bavit.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pivař a blondýna vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pivař a blondýna
probíhá od 14. do 20. března 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Pivař a blondýna

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePivař a blondýna

Kovářová, Daniela - Jakl, Ladislav

Bondy, 2020

Napsat komentář